„Ziua Mondială a Educației” – prilej de emoții la Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia [Foto/VIDEO]

0
654

farmec.ro
carturesti.ro%20
Sub semnul recunoașterii și al aprecierii, marți, 4 octombrie, s-a desfășurat în Sala de Festivități a Liceului Teoretic „Callatis” „Gala Olimpicilor Callatieni”, eveniment prin care școala și comunitatea au dorit să recompenseze eforturile elevilor participanți la concursuri și olimpiade în anul școlar anterior, dar și pe cele ale profesorilor acestora.

Au fost alături de noi invitați de seamă care s-au urcat pe scenă pentru a-i aplauda și răsplăti pe olimpici: domnul primar Cristian Radu, doamna director financiar Liana Constantin, care a reprezentat compania Damen Shipyards Mangalia, foste eleve ale liceului care acum sunt profesori în școlile din județ – domnișoarele Lorena Georgescu, Sibel Sefer, Ioana Mirciu și Raluca Ștefan. Doamna Saveta Georgescu – omul de suflet și de litere al orașului nostru, care i-a rasplătit pe toți olimpicii cu o carte scrisă de dumneaei, gest pentru care îi mulțumim.

Am recunoscut toate eforturile elevilor și cadrelor noastre didactice, care în anul școlar anterior s-au materializat în: 21 de premii, la Concursul Județean „Amicii Isteți”, obținute de elevii din clasele pregătitoare și clasele I; 11 premii, la Concursul Județean „Comorile condeiului” și alte 25, la  Concursul Județean „Euxin Math” obținute de elevi din clasele a II-a, a III-a și a IV-a; 1 premiu, la Olimpiada de T.I.C, etapa județeană și Premiul III la etapa națională; 5 premii, la Olimpiada de Informatică la care se adaugă și o medalie de bronz la etapa națională; 2 premii, la Olimpiada Județeană de Matematică; 7 premii la Olimpiada Județeană de Biologie; 11 premii, la Olimpiada Județeană de Limba engleză; 10 premii, la  Olimpiada Județeană de Limba și literatură română; 2 premii, la Olimpiada Interdisciplinară de Limba și literatura română și Religie  „Cultură și spiritualitate românească”; 3 premii, la Olimpiada Județeană de Religie Creștin-Ortodoxă, la care s-a adăugat și un premiu la etapa națională; o medalie de Argint, la Olimpiada  Națională de Lingvistică; un premiu pentru echipa care ne-a reprezentat la etapa județeană a Olimpiadei de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică „Tinerii dezbat” și un premiu național, pentru unul dintre membri.

Nu am uitat nici de eforturile colegei noastre, doamna profesoară de fizică, Vianora Avădanei, care, anul școlar trecut, a obținut o nouă acreditare și a implementat un program de mobilitate Erasmus+. Ne-am bucurat să aflăm de la doamna profesoară de limba română, Livia Maria Costache că, începând din acest an școlar, liceul nostru va avea un Club de dezbateri, la care sunt invitați să participe toți elevii interesați.

I-am felicitat si pe cei doi colegi, doamna învățătoare Gheorghița Dragotă și domnul profesor de limba și literatură română, Ionel Dumitrescu, care au ajuns la frumoasa vârstă a pensionării și le-am mulțumit pentru eforturile depuse în modelarea minților atâtor generații.

Și toate aceste clipe deosebite le-am trăit printre momente artistice magice, îmbinate armonios de către colega noastră, profesor de limba română, Matei Cristina și create de către artiștii care învață în școala noastră. Petru Sebastian Ana ne-a vrăjit cu talentul lui de a cânta la pian, Maria Untaru ne-a dansat jive minunat,  Briana Moldoveanu, Alexia Băetanu și Răzvan Mihuleac ne-au încântat cu dansuri de societate, Amalia Maria Petre-Olaru, Evelina Balasca și Stăncilă Ada ne-au uimit cu vocea lor. Am vibrat intens, ascultîndu-i pe Andreea Dumbravă, Maria Toropoc și Vlad Ștefoni recitând din poeziile proprii, acompaniați la pian de Daria Mateciuc. Un alt moment deosebit a fost creat de doamna profesoară Corina Mihalache care și-a unit vocea cu cea a elevei Evelina Balasca, acompaniate la chitară de Ștefania Nicolae. Alături de elevii coordonați de către colega noastră, doamna Slagiana Oprescu, am simțit și dansat românește.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Credem cu tărie că, apreciindu-i pe toți cei de mai sus, am mai adăugat un strop de motivație în sufletul fiecărui callatian! Suntem și vom fi mândri de toți cei care, la un moment dat, și-au legat numele de cel al instituției noastre școlare!

Director,
Prof. Daniela Diaconu.
Coordonator,
Prof. Simona Gherfi.


Mangalia News, 06.10.2022. (Foto/Video: Mangalia.TV).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply