ANAF prezintă noile propuneri de modificări ale Codului de procedură fiscală

0
928

farmec.ro
carturesti.ro%20
Se schimbă procedurile ANAF în privința controalelor și inspecțiilor fiscale: legitimație prezentată online, controale, în special pentru cei cu risc crescut de evaziune | ANAF prezintă propuneri de modificări la Codul de procedură fiscală

ANAF se va comporta diferit în relația cu contribuabilii, având în vedere noile propuneri de modificare a Codului de procedură fiscală pregătite de Ministerul Finanțelor. Unele controale vor fi online, ”controlul operativ și inopinat” devine ”controlul antifraudă”, persoanele fizice vor primi notificări de conformare înainte ca Fiscul să înceapă verificările.

Proiect modificare Cod de procedura fiscală (click pentru a deschide).

1. În contextul digitalizării ANAF, se introduce posibilitatea de a prezenta legitimația de inspecție și ordinul de serviciu și prin utilizarea mijloacelor video de comunicare la distanță.

2. Se propune eliminarea dispozițiilor referitoare la stabilirea competenţei de efectuare a inspecţiei fiscale în cazul creanţelor administrate de organul fiscal central şi în sarcina altor organe fiscale și reglementarea faptului că, în cazul creanțelor administrate de organul fiscal central, organele de inspecție fiscală urmează să aibă competență de efectuare a inspecției fiscale pe întreg teritoriul țării.

3. În cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal central, selectarea contribuabililor ce vor fi supuși inspecției fiscale va fi efectuată la nivelul aparatului central al ANAF. […]

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, pe hotnews.ro

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la proiectele de acte normative, pot fi transmise la adresa de e-mail: [email protected], în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply