Daniel Georgescu, revoltat de situaţia salarială din primării: “Jumătate dintre angajaţii Primăriei Limanu aveau salariile mai mici decât casierul de la Billa sau de la Kaufland. Vi se pare normal?”

0
1239
Subiectul salariilor primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene şi a personalului din aparatul de lucru al primăriilor a suscitat, zilele acestea, discuţii şi polemici aprinse în Parlament, dar nu numai. Există aleşi locali care au comentat că nu e o grabă mărirea salariilor, în timp ce alţii, mai numeroşi, între care şi edilul comunei Limanu, au spus contrariul. Primarul Daniel Georgescu a explicat în cadrul unui interviu Focus Press care este situaţia salarială la nivelul Primăriei Limanu, edilul precizând că este inadmisibil ca oamenii din administraţia locală să aibă “salarii de mizerie”, în condiţiile în care fac performanţă şi atrag fonduri de milioane de lei.

“Consider că nici un primar din România nu este plătit la valoarea reală a activităţii pe care o face în folosul comunităţii. Nici un primar, nu e vorba doar de mine. Dar ştiţi ce e dureros? Că acel blocaj pe salariile – pun ghilimele – demnitarilor (…) a dus şi la un blocaj la nivel de angajaţi ai primăriei. Aici era problema. E foarte greu să le ceri să facă performanţă unor oameni, să le ceri să fie foarte atenţi la chletuirea banului public, pe nişte salarii de mizerie. Vă spun că, la un moment dat, angajaţii din primărie, jumătate dintre ei, aveau salariile mai mici decât casierul de la Billa sau de la Kaufland. Vi se pare normal? Mie nu mi se pare normal”, a declarat Daniel Georgescu, primar al comunei Limanu.

“Nu sunt în regulă (salariile – n.r.) nici acum. Şi ce s-a întâmplat? Am asistat la un spectacol jalnic, în Parlament şi nu numai. Şi, staţi un pic: nouă nu ni s-au mărit salariile. Eu vreau să întreb de ce ni s-au blocat salariile la nivel de 2019? Dar cu ce au greşit angajaţii din primărie? (…) Vreau mai mulţi bani pentru angajaţii primăriei, nu pentru primar. Atâta timp cât nici un angajat al primăriei nu poate depăşi salariul viceprimarului, automat toţi angajaţii primăriei sunt blocaţi la acelaşi nivel salarial şi nimic altceva. Nimeni nu a venit să spună ceva sau să plângă de mila angajaţilor primăriei, că oare cum se descurcă, când din 2019 s-au dat ordonanţe, în fiecare an, pentru a ne bloca salariile. S-au stabilit nişte coeficienţi, în funcţie de numărul de locuitori din fiecare localitate şi în funcţie de salariul minim pe economie. În localitatea unde eu sunt primar, primarul primeşte 5 salarii minime pe economie, viceprimarul – 4. Asta însemnând că, la nivel de de 2019, salariul net era de 6100 lei, iar viceprimarul – 4.880 lei. Acesta este salariul maxim pe care îl poate avea un angajat la Primăria Limanu. Dacă dumneavoastră credeţi că un om care lucrează în cadrul compartimentului achiziţii şi a făcut performanţă şi am adus proiecte de milioane de lei în localitatea Limanu, poate fi plătit cu 3.000 de lei, cu 4.000 de lei…, îmi pare foarte rău! Nu ai voie (în cazul angajaţilor primăriei – n.r.), cu tot cu sporuri, să depăşeşti salariul de bază al viceprimarului”, a mai afirmat edilul în cadrul interviului acordat Focus Press.

Continuarea, cu interviul VIDEO integral, pe focuspress.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply