Noi dotări medicale la Spitalul din Mangalia

0
485
Spitalul Municipal Mangalia a achiziționat, recent, aparatură și echipamente medicale, cu finanțare din fonduri europene, destinat consolidării capacității spitalelor în criza sanitară COVID-19. În cadrul proiectului în valoare de 5 milioane de euro, accesat de unitatea sanitară din Mangalia, s-au achiziționat echipamente și aparatură medicală destinate pacienților infectați cu SARS-CoV-2, dar și alte echipamente sanitare indispensabile unui spital.

„Imediat ce am obținut finanțare pentru acest proiect dedicat unităților sanitare, am cumpărat aparatură și echipamente medicale, necesare tratării pacienților infectați cu SARS-CoV-2, dar și alte echipamente folositoare spitalului și pacienților, cum ar fi cele din imagistică, de tipul RX digital cu grafie și scopie sau RX digital mobil, fibroendoscop, truse cu instrumentar chirurgical, masă de operație etc”, a declarat managerul spitalului Mangalia, Alina Dan.

Tot ea precizează că, prin acest proiect, s-au cumpărat consumabile și materiale dezinfectante folosite în unitatea medicală, dar și aparatură importantă în ATI, precum: aparat de anestezie, monitoare funcții vitale, electrocardiografe, ventilatoare, injectomate, dar și alte echipamente medicale necesare spitalului. Reiterăm că, în primăvara acestui an, într-o altă etapă din cadrul aceluiași proiect european, instituția spitalicească a primit peste 40 de tone de echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi alte produse specifice, activitățile din acest proiect fiind cele mai ample acţiuni de dotare a unității medicale, încă de la înfiinţarea acesteia. Conducerea spitalului mai informează că, în luna octombrie,

Compartimentul Primiri Urgențe din cadrul Secției de Pediatrie va asigura linie de gardă doar pe timpul zilei, din cauza lipsei temporare a cadrelor medicale. Pe timpul nopții, cazurile grave se vor direcționa către Spitalul Județean Constanța.


Mangalia News, 30.09.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply