”Diplomație și geopolitică la sfârșitul secolului 19 și începutul secolului 20” – tema de anul acesta a Conferinței Naționale ”Take Ionescu”, ce va avea loc la Sinaia

0
523

În perioada 01-02.10.2022, va avea loc la Sinaia, Conferința Națională ”Take Ionescu”, ediția a doua, dedicată comemorării a 100 de ani de la moartea marelui diplomat român. Tema de anul acesta este: “Diplomație și geopolitică la sfârșitul secolului 19 și începutul secolului 20”.

Consiliul Județean Prahova, împreună cu Centrul pentru Studii de Intelligence și Geopolitică Aplicată, organizează, în perioada 01-02.10.2022, la Sinaia, Conferința Națională ”Take Ionescu”, ediția a doua, dedicată comemorării a 100 de ani de la moartea marelui diplomat român. Tema de anul acesta este: Diplomație și geopolitică la sfârșitul secolului 19 și începutul secolului 20.

Acest eveniment este realizat în parteneriat cu Primăria Sinaia și în colaborare cu Muzeul de Istorie și Arheologie Ploiești, precum și cu Centrul Cultural ”Carmen Sylva”, Sinaia și Mănăstirea Sinaia. De asemenea, Conferința Take Ionescu prezintă un mare interes pentru presa locală și centrală, având drept parteneri media, Radio România Actualități, Evenimentul istoric, Actualitatea prahoveană, Noua.tv, Ancheteonline, Newsteam.

La această conferință vor participa reprezentanți ai Academiei Române, istorici redutabili, profesori universitari, specialiști în drept comunitar, generali în rezervă, oameni de presă și publiciști. Vor ține comunicări științifice, istoricul și publicistul Florian Bichir, comandorul Jipa Rotaru, profesorul universitar doctor Constantin Hlihor, redactorul șef de la revista Academiei Române, Narcis Zărnescu, lector universitar doctor Tiberiu Tănase și alții.

În prima zi, invitații vor vizita Castelul Peleș, ca un pelerinaj în istoria modernă, apoi, la Mănăstirea Sinaia, un sobor de preoți va ține o slujbă de pomenire a diplomatului și politicianului Take Ionescu, la 100 de ani de la trecerea sa în neființă.

A doua zi a conferinței va fi dedicată unei sesiuni de comunicări științifice, dedicate personalității marelui diplomat român și care va cuprinde lucrări despre geopolitica României la sfârșitul secolului 19 și începutului secolului 20.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 30.09.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply