Sound of Brasil, cu Gabriela Costa și Alex Man și Expoziția de pictură Athena Maloș Biserică, Vineri, 30 septembrie, la Grădina Culturală Callatis

0
499
starshiners.ro%20

Vineri, 30 septembrie, ora 18:00, ne vedem în Grădina Culturală Callatis, la un concert de muzică braziliană și o primă expoziție de pictură semnată de Athena Maloș Biserică!

Gabriela Costa, împreună cu Alex Man, se întoarce în orașul care i-a fost „acasă” mai bine de 10 ani! Nu este doar un concert, este o invitație pe pământ nord-american, într-un eveniment cu povești muzicale, cu sonorități aproape de tradiție și încărcate de multă iubire.

Pasiunea comună i-a adus împreună în trei proiecte inedite (muzica braziliană traditională, jazz și muzica romanească de altădată), care poartă amprenta puternicelor lor personalități, ca oameni și ca artiști.

Vineri, 30 septembrie, ora 18:00, vă invităm la un concert cu doi mari iubitori de muzică: Gabriela Costa și Alex Man și la expoziția pictoriței Athena Maloș Biserică.

Gabriela Costa a aparut pe scena inca de la 6 ani, intr-un festival concurs in care a fost premiata, si este selectata la 11 ani, pentru unul dintre concertele Cenaclului Flacara.
Timp de cativa ani activeaza in cadrul ansamblului de estrada „Tinemar” al Casei Armatei din Mangalia, timp in care, ca solist vocal, face inregistrari in Radiodifuziunea Romana si filmari la TVR.

Participa si este premiata in calitate de cantautor (voce-chitara) la festivaluri de folk si face parte din cenaclul de muzica si poezie „Altfel” al Casei Studentilor din Cluj, cu invitatii la emisiuni tv. si inregistrari radio. Debutul solistic in jazz este marcat la Jazz Napocensis, ed. XIV, timp in care descopera o mare pasiunea si pentru muzica braziliana. Intalnirea cu chitaristul Alex Man, face ca aceasta din urma sa se concretizeze sub forma unui album unic pentru piata muzicala de la noi numit “TEMPO DE AMOR”.

Absolvent al Facultății de Jazz “Richard Oschanitzky” din Timișoara și deținător al unui master la Universitatea Națională de Muzică București, Alex Man este un foarte apreciat si foarte activ chitarist si contrabasist de jazz, premiat de revista Actualitatea muzicala in anul 2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Expresiv și versatil – trecând cu usurință de la un gen jazz-istic la altul, cu relaxarea celui care stăpânește extrem de bine instrumentul – este recunoscut și ca un rafinat acompaniator, atent în permanență la estetica muzicală, doritor de a pune în valoare personalitatea celui alături de care cântă. Colaborează, de-a lungul timpului, cu muzicieni si big band-uri din țară și străinătate, in numeroase concerte de club sau pe scene de festival.

În prezent este cadru didactic asociat la secția Jazz a Universității Naționale de Muzică din București si desfasoara o activitate continua de pregatire a elevilor din spatiul preuniversitar in vederea admiterii la facultatile cu profil jazz, cu rezultate remarcabile ale elevilor admisi in tara si in strainatate.

Sustine workshop-uri pe teme variate si de interes pentru tinerii muzicieni (ansamblu, tehnica instrumentala, improvizatie, compozitie, managment muzical) si participa constant in tabere de muzica improvizata si jazz ca profesor coordonator.


Mangalia News, 25.09.2022.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply