Goran Mrakić: Poate-i un pic ciudat, dar prima lansare a acestei cărți va avea loc la… București

0
137
starshiners.ro%20
Goran Mrakić: „Poate-i un pic ciudat, dar prima lansare a acestei cărți va avea loc la… București. Pe cei care aveți timp & chef, vă aștept vineri la Paque. Aș fi adus o răchie faină de gutuie din Serbia, dar nu mă lasă-n avion cu ea, mă bagă la proliferarea de arme biologice. 🙂 Asta-i situația, sper măcar să vină Fuego”.

Vă așteptăm cu mare drag la evenimentul de lansare al romanului „Micile plăceri ale morții”, de Goran Mrakić, vineri, 23 septembrie, de la 19:00, la Paque Bistro. Moderatoarea evenimentului este Eli Bădică, coordonatoarea colecției n’autor.

Un univers între nimic și tot

„Micile plăceri ale morții”, primul roman al lui Goran Mrakić, surprinde în ansamblul său spiritul, atmosfera și mentalitatea unui sfârșit de epocă dintr-un sat bănățean: Variaș. Prin nenumăratele povești acumulate în interiorul cărții, prin anecdotele, snoavele, poantele și istoriile personale ori cele din folclorul local, prin reflexivitate, diversitate, o doză de nostalgie și una de empatie, scriitorul aduce la viață o lume (aproape) dispărută.
Intrați în paginile ei și bucurați-vă de un veritabil microcosmos!
___________________________
Goran Mrakić (n. 19 iulie 1979) s-a născut la Sânnicolau Mare (județul Timiș) și a copilărit la Variaș. A absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. A lucrat timp de 20 ani ca redactor al ziarului de limba sârbă Naša reč și director al editurii Uniunii Sârbilor din România. În prezent activează în mediul privat.
A publicat două volume de versuri, trei cărți de aforisme satirice și două volume de proză scurtă, Punk requiem și Povestiri din garaj (Nemira, colecția n’autor, 2018). Micile plăceri ale morții este primul său roman.
A primit premiul Uniunii Scriitorilor din Timișoara pentru debut, premiul „Vladimir Bulatović VIB“, acordat de ziarul Politika din Belgrad celui mai bun autor de proză satirică din anul 2011, și premiul „Radoje Domanović“. Scrierile sale au apărut în mai multe antologii de aforisme din Serbia, România, Bosnia și Italia. A tradus din limba română în limba sârbă (și viceversa) mai multe cărți. Trăiește și lucrează la Timișoara.

MN: Îndrăgitul scriitor timișorean Goran Mrakić este prezent și în paginile cotidianului online Mangalia News: https://bit.ly/3AVhpD7. Volumele sale – ”Povestiri din garaj” și ”Lumea e cămașa mea de forță” (poeme prozastice) – pot fi procurate de AICI.


Mangalia News, 22.09.2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply