Gheorghe Damian, primarul localității Ciugud: Trebuie investit în şcoli, pentru a asigura dezvoltarea, nu doar în asfalt. Noi avem în plan un campus şcolar de 6 milioane de euro [VIDEO]

0
613
♦ Şcoala atrage şi păstrează locuitorii unei localităţi, dar reprezintă o investiţie pe termen lung, iar rezultatele nu se văd decât peste ani de zile. Asfaltul este bun, dar nu ajută la nimic dacă nu mai este nimeni să circule pe el, consideră Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud din Alba.

De la numai 60 de copii în şcoala centrală, comuna Ciugud din judeţul Alba a ajuns la peste 200 şi acum vrea să construiască un nou centru şcolar cu o capacitate pentru 500 de elevi datorită cererii tot mai mari.

„Mai aveam 60 de copii înainte de modernizare, în urmă cu trei ani, restul erau în Alba Iulia, iar acum avem peste 200. Sunt familii de tineri din Bucureşti sau Prahova sau chiar din afara ţării care se întorc şi care nu aveau înainte nicio legătură cu Ciugudul. În acest ritm, deja şcoala a devenit neîncăpătoare, sunt din sat, din municipiu, din judeţ care vor să vină la noi, dar nu avem spaţiul necesar. Am luat decizia de a ne ocupa de un nou proiect – o şcoală mai mare, mai modernă, într-un alt spaţiu, într-o zonă de 15 hectare, cu bază sportivă, parc pentru ca cei mici să crească într-un mediu cât mai sănătos. Va fi precum un campus, dar fără cazare“, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, în cadrul emisiunii ZF Investiţi în România! Un proiect ZF&CEC Bank.

Viitorul proiect din Ciugud vizează construcţia unei zone integrate de educaţie, cu o capacitate de 500 de copii, de la clasa pregătitoare la clasa a opta. „Vom avea şi laboratoare şi alte spaţii de educaţie. Din studiile de fezabilitate proiectul se va ridica la 6 mil. euro, mult prea mult pentru noi, dar aşteptăm ghidurile pe noul program operaţional regional“. […]

Continuarea, pe zf.ro//zf-investiti-in-romania

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply