Zu San Li, sau ST36 – Punctul longevității sau punctul celor 100 de boli [VIDEO]

0
2316

Unul dintre cele mai puternice puncte de acupunctură dintre toate se află pe meridianul stomacului. Numele său chinezesc “Zu San Li” este tradus ca “Leg Three Miles” (Punctul celor trei mile).

A fost un punct despre care se spune că era folosit de razboinicii chinezi pentru a le permite să parcurgă cele trei mile suplimentare în marșurile lor. Pentru că acest punct nu numai că întărește picioarele, ci întărește întregul corp, tonificând Qi-ul si Sangele (Xue), eliminând oboseala, scapă de umezeală, întărește digestia (splină și stomac), relaxează spiritual și ameliorează durerea.

ST 36 tratează majoritatea afecțiunilor digestive, inclusiv greață, vărsături, reflux, eructații, crampe stomacale, balonare, flatulență, diaree, apetit scăzut și digestie proastă. Imbunătățește sistemul imunitar, tratează frisoanele, febra, astmul și ameliorează depresia. Acesta este un punct atât de puternic, se spune că prin stimularea zilnică a acestua, puteți trăi până la 100 de ani.

Studiile moderne privind utilizarea acupuncturii pe ST 36 au demonstrat că stimularea punctului produce modificări măsurabile în zonele creierului legate de funcția gastrică.

Unde se află acest punct magic?

Este pe piciorul inferior, trei centimetri (lățimea celor patru degete) sub baza rotulei, lățimea unui deget spre exteriorul crestei tibiei și în mușchiul tibiei. Țineți punctul cu o presiune constantă timp de două sau trei minute pe fiecare picior sau, dacă preferați, masați în sensul acelor de ceasornic.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ca și în cazul tuturor acupunctelor, există de obicei o anumită sensibilitate la locație, astfel încât veți ști când l-ați găsit. Cu cât punctul este mai sensibil, cu atât are nevoie de mai mult tratament.

Poți masa punctul Zu San Li în fiecare zi, dar cel mai bun efect se obtine în perioadele cu Luna Nouă. Opt zile de la începerea perioadei de Lună Nouă, masează acest punct:

• Dimineata, alternativ pe fiecare picior, în sensul acelor de ceasornic. Aceasta este cea mai buna perioadă pentru a-ti consolida imunitatea, pentru a imbunatati activitatea organelor si pentru a incetini procesul de imbatranire;
• Înainte de masa de pranz, alternativ pe fiecare picior, in sensul acelor de ceasornic, cu scopul de a-ti imbunatati tonusul general, memoria, activitatea sistemului cardiovascular si activitatea sistemului digestiv;
• Dupa masa de pranz, simultan pe ambele picioare, in sensul acelor de ceasornic cu scopul de a elimina stresul, nervozitatea, iritabilitatea, durerile de cap si pentru a scapa de tulburarile de somn.
• Seara (nu tarziu), alternativ pe fiecare picior, in sensul invers al acelor de ceasornic, cu scopul de a-ti stimula metabolismul si de a sprijini eliminarea kilogramelor in plus si a tesutului adipos.


Mangalia News, 20.09.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply