‘Viitorul se scrie azi!’ – Asociația de părinți “Albatros” Mangalia, pe harta Europe Code Week 2022, pentru al patrulea an consecutiv!

0
574

farmec.ro
carturesti.ro%20
Asociația de părinți “Albatros” organizează evenimentul de programare și tehnologie LIGHTS IN TOWN – https://www.meet-and-code.org/ro/ro/event-show/7999, în cadrul inițiativei Europe Code Week 2022, sprijinită de Comisia Europeană. Acesta se adresează elevilor din Scoala Gimnaziala nr 3 Mangalia, cu varste intre 11-14 ani și se desfășoară in format hibrid în perioada 24.09.2022-01.10.2022. Evenimentul de programare LIGHTS IN TOWN este finanțat în cadrul programului Meet and Code – https://www.meet-and-code.org/, sprijinit la nivel european de compania de software SAP.

Meet and Code este coordonat de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 35 de țări europene și susține, pentru cel de-al 6-lea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare aliniate cu inițiativa Comisiei Europene – Europe Code Week (https://codeweek.eu/). În România, programul Meet and Code este coordonat de Asociația Techsoup.

Prin evenimentul de informatica LIGHTS IN TOWN, ne propunem să ajut[m elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 Mangalia să înțeleagă modul de funcționare al senzorului de lumină de pe plăcuța microbit: BBC, modul de transmitere al datelor între plăcuțe si sa ii familiarizam cu activitatea de programare. In același timp, elevii au posibilitatea de a folosi noțiunile teoretice în practică, realizand macheta unui oraș smart, în care se va economisi energia electrică necesară iluminatului public.

“Viitorul se scrie azi!”, spune doamna profesoară Dumitru Alina, partenerul nostru tenace, a carui munca asiduua, a facut posibila realizarea a cinci evenimente de programare finantate de catre Meet and Code, pe parcursul acestor patru ani. Ii multumim din tot sufletul si ii suntem profund recunoscatori ca le deschide copiilor noi orizonturi, dar ii si ajuta sa le atinga!

Activitățile sunt structurate in doua etape, astfel:

In prima sesiune se vor prezenta noțiuni teoretice despre fotorezistor și exemple despre utilizarea acestuia în viața reală, apoi se va programa placuța microbit pentru afișarea luminozitatii, folosind aplicația online https://makecode.microbit.org/

In cadrul celei de-a doua etape, care se va desfasura in Laboratorul de Informatica al Scolii Gimnaziale nr 3 Mangalia, cei 25 de elevi vor programa placuța microbit pentru a transmite pornirea lămpilor stradale si vor realiza macheta unui oras smart!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sub motto-ul „Empowering a Generation”, Meet and Code continuă să încurajeze organizațiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educației digitale, prin activități de programare sau de tehnologie dedicate copiilor și tinerilor cu vârsta între 8 și 24 de ani. Conform raportului “The Digital Skills Gap in Europe” al Comisiei Europene din 2017, 9 din 10 locuri de muncă vor necesita abilități digitale în viitorul apropiat.

# Educatia este Evolutie!#


Mangalia News, 20.09.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply