CARAVANA SĂNĂTĂȚII, septembrie 2022, Sanatoriul Balnear Mangalia | Opinii, gânduri de recunoștință, mulțumiri, la finalul sesiunilor de masaj terapeutic 

0
1989

farmec.ro
carturesti.ro%20

„Mi-a făcut o enormă plăcere să îi cunosc și doresc să le dedic melodia “WE ARE THE CHAMPIONS”! YOU ARE THE CHAMPIONS, minunaților!” (Claudia Andas, Mangalia).

REMEMBER: Ziarul online Mangalia News anunța pe prima pagină, în editorialul de marți, 23 august a.c, evenimentul special ce urma să aibă loc la începutul lunii septembrie în Mangalia: ”Caravana Sănătății sosește la Sanatoriul Balnear Mangalia! Terapeuți români, Campioni mondiali în Arta Masajului, vor realiza sesiuni GRATUITE de masaj pentru pacienți, dar și pentru turiști și localnici, în perioada 4-6 septembrie. Vă așteptăm!”

Cu acordul călduros al conducerii Sanatoriului Balnear Mangalia, am pus la punct detaliile activităților de masaj programate în această perioadă. După eveniment, echipa managerială a primit cu bucurie propunerea de a organiza și în anii următori, tot aici, la Sanatoriul Balnear Mangalia, asemenea evenimente, precum și altele, ”de TOP”, care să devină o tradiție locală!

MULȚUMIRI!

Mulțumiri calde, staff-ului Sanatoriului Balnear Mangalia, domnului Manager Bogdan Maganu, domnului director economic Emanuel Mircea, doamnei doctor Magdalena Dumitrescu, doamnei doctor Ștefania Andrei, precum și întregii echipe de colaboratori admirabili, pentru primirea cordială și condițiile oferite pentru desfășurarea evenimentului inedit care s-a desfășurat la început de septembrie aici, primul de acest gen din istoria Mangaliei!

Mulțumim pentru participare, pentru dăruirea fantastică și pentru devotamentul lor, Campionilor noștri de Aur mondial în Arta Masajului:

Cosmin Adrian Simu, de la Timișoara (Cosmin Adrian Terapeut, pe Fb), giurgiuvean de baștină, medaliat, anul acesta, la Campionatul Intercontinental din Grecia, invitat luna viitoare la Paris, în Franța, la Conferința World Welness Weekend, apoi în Argentina, la Campionatul Americii Latine, care va avea loc în luna noiembrie, anul curent.

Raluca Magdalena Milea, din București, Medalie de Aur la categoria Sweedish, Campionatul international Online 2021, Medalie de Aur la categoria facial, Campionatul Latin, 2021, Jurat la Campionatul Intercontinental 2022, Grecia, vicecampion la Campionatul Național de Masaj 2019, tehnician nutriționist.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Valeriu Cristian Bărbuică, din Târgu Jiu, Campion Mondial, Medaliat cu 3 Medalii de Aur, la Macchu Picchu, în Peru, anul 2021, Locul 1, Italia, 2021, între 24 de concurenți din 21 de țări, a participat la Campionatul Balcanic de Masaj, la Campionatul de Masaj din România, în Grecia, în Franța și la numeroase turnee demonstrative în țară.

”Mulțumesc domnului profesor Traian Lupu pentru invitația la Mangalia. Mulțumesc personalului și staff-ului Sanatoriului Balnear Mangalia. Mulțumesc tuturor oamenilor care au avut încredere în noi. Le mulțumesc colegilor care au fost la înălțime. A fost o onoare pentru noi să efectuăm proceduri, tehnici de masaj si terapii complementare, prin care am adus un zâmbet pe fața oamenilor și o stare de bine. Sunt multe persoane care mi-au trimis mesaje de mulțumire și recunoștință. Cu drag, mă înclin în fața tuturor”.

Ioana Cristina Vaporidis, din Constanța, Campioană Mondială, Medalia de Aur, Atena, 2021, care se prezintă astfel: ”Am 35 ani și activez în domeniul masajului de 18 ani. Pe acest frumos drum am pășit cu încredere și dăruire încă de la vârstă fragedă. A fost un drum greu dar plin cu experiențe foarte plăcute, unice, am întâlnit oameni extraordinari, atât ca și caractere, cât și ca profesioniști, de la care am învățat foarte multe si, cu siguranță, mai am de învățat. In această meserie, mereu ai de învățat și mereu vom găsi oameni minunati și unici. Pentru mine masajul este, va fi si va rămâne o Artă, pe care am avut ocazia să mi-o exprim în numeroasele competiții la care am participat, unde am si câștigat medalii de aur, argint si bronz. Cea mai recentă competiție a fost Campionatul Intercontinental si National de la Atena, unde am câștigat Aur si Argint, am reprezentat România, atât eu cât și colaboratorii și prietenii mei, cu mândrie și emoții. Au fost momente unice, pe care nu le voi uita.

Impreună cu Cosmin Adrian Terapeut, Raluca Milea și Valeriu Cristian Bărbuică, am decis să facem Caravana Sănătății, cu care vom merge din localitate in localitate, să promovăm masajul si beneficiile lui, să descoperim noi talente din domeniul masajului si să ne promovăm  colegii din alte localități, care, poate nu au curajul sau posibilitatea de a se promova. Prin această acțiune a noastră urmărim să cunoaștem terapeuți noi, oameni noi și să facem schimburi utile de experientă”, ne-a transmis Ioana Cristina Vaporidis.

Cristina Zaporojan: ”Mă numesc Zaporojan Cristina, sunt din Republica Moldova, locuiesc în Iași, România. Am absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testimițanu” din Chișinău, actualmente sunt Medic Rezident Medicină de Familie în Iași și trăiesc un vis frumos, real, într-un Centru de sănătate și terapii alternative “HANISH”, în ambele activități am doua doctorițe minunate, datorită lor cresc frumos.

Am ales să fac Medicina, ca să pot practica acupunctura, sunt pasionată de tot ceea ce ține de terapii complementare și cred cu toată inima că acestea pot scoate omul din suferințe, așa că eu fac ceea ce simt, fac ce-mi place și o fac des, alături de colegii mei, oameni super frumoși, cu suflete mari. Hipocrate, părintele Medicinii zicea: “Oricine dorește să studieze medicina, trebuie să stăpânească Arta masajului!”

În 15 ani, am învățat diferite tehnici și terapii și mi-am format stilul propriu pe care vreau să-l împart cu toți cei care își doresc același lucru, Arta de a trata! Doresc ca sănătatea să fie pe primul loc. Am participat la Campionatul Intercontinental din Grecia, prima dată, anul trecut, dar fără medalii. Tuturor le mulțumim și le dorim sănătate deplină și numai succese în nobila lor carieră dedicată sănătății oamenilor!”

Lavinia Carmen Iosif, din Vălenii de Munte, Prahova, renumit reflexo-kinetoterapeut local, om de mare sensibilitate și frumusețe interioară și exterioară.

Mangalia News: Le mulțumim călduros și terapeuților voluntari cu suflet mare, care s-au alăturat acestui proiect generos, adevărat ”galop de sănătate”, iar aici îi amintim cu respect pe:

  • Simona Ciocănel, prietena noastră dragă din Mangalia, cea care și-a materializat recent generoasa chemare spre Arta Masajului,
  • Mihaela Dobrilă și
  • Irina Tănase, tot din Mangalia,
  • Andreea Cristina Sauca, din Babadag,
  • Ionel Ștefan și
  • Ana Cristina Ștefan, din Hârșova,
  • Nicoleta Matran, din Constanța,
  • Adrian Ștefan Dan, din Florida, Statele Unite, stabilit recent la Timișoara. El s-a alăturat grupului de terapeuți în ultimile două zile dedicate publicului și-i mulțumim.

De la Mangalia, terapeuții din Caravana Sănătății sunt invitați, weekendul următor, la Baia Mare, apoi la Bistrița-Năsăud și Cluj-Napoca, după care vor participa în Franța, la World Wellness Weekend, vor reveni în țară și vor merge la Iași, apoi la Chișinău, după care unii dintre ei vor participa la Campionatul Americii Latine, care va avea loc în noiembrie, în Argentina. Agendă foarte încărcată! Ei și-au propus, de altfel, să realizeze demonstrații terapeutice în fiecare județ din România, sub genericul ”Caravana Sănătății”.

Tuturor, le urăm succes, sănătate și numai bine și-i așteptăm din nou, cu drag, la Mangalia, unde le vom pregăti noi și binemeritate surprize plăcute, începând cu anul 2023!

NB: Redacția Mangalia News a fost inițiatorul evenimentului de la Mangalia, al cărui gazdă primitoare a fost și va fi Sanatoriul Balnear Mangalia. Cotidianul online Mangalia News este partener media al proiectului CARAVANA SĂNĂTĂȚII, alături de ziarul ”Giurgiuveanul”, din Giurgiu.

OPINII, GÂNDURI, MULȚUMIRI:

Cosmin Adrian Terapeut: O nouă persoană cu lacrimi de fericire pe obraz:

Lavinia Carmen Iosif: „Cu sprijinul domnului director al Sanatoriului Balnear Mangalia, care a creat un cadru foarte potrivit, la inițiativa domnului profesor Traian Lupu și a lui Cosmin, care au inițiat acest proiect, noi toți, împreună, am lucrat din suflet, cu dăruire, pentru a crea o nouă perspectivă, pentru o idee foarte adevărată – “Sănătate prin masaj”! Fiecare câștigă, acum – cel care continuă să meargă la masaj, păstrându-si sănătatea, iar noi, cei care oferim masaje, vom avea cui să le facem și vom prospera cu toții în sănătate și bucuria de a face ceea ce iubim foarte mult. Sunt recunoscătoare pentru că am putut lua parte la un atât de important eveniment. Vă trimit multă iubire!”

Irina Tanase: „Minunat! Mă bucur pentru că am putut să ajut oamenii în suferință, care au venit alături de noi! A fost o experiență uluitoare! Vă îmbrățișez pe toți și vă mai asteptăm la Mangalia!”

Christina Zaporojan: „Mulțumim pentru invitație gazdelor minunate – Sanatoriului Balnear din Mangalia, precum și domnului profesor Traian Lupu, directorul ziarului online Mangalia News, pentru inițiativă, le mulțumim colegilor / prieteni, precum și pacienților care au venit cu încredere, având diferite afecțiuni, iar noi, ca o familie unită, le-am venit în ajutor cu tratarea lor”.

Mihaela Miky: „Mă bucur că fac parte din echipa voastră, sunt mândră și onorată că am putut să aducem un zâmbet oamenilor… Vă iubesc și abia aștept să ne revedem”.

MN: Iată și unele opinii ale celor tratați în aceste zile la Sanatoriul Balnear Mangalia de terapeuții din ”CARAVANA SĂNĂTĂȚII”, sau care au asistat, pur și simplu, la evenimentul organizat aici:

”Am participat la ultima parte a ședințelor de masaj și kinetoterapie care au avut loc zilele acestea la Sanatoriul Balnear Mangalia, în cadrul Caravanei Sănătății. I-am văzut la lucru pe Cosmin Adrian Terapeut și pe colegii săi din echipa de terapeuți: Raluca Magdalena Milea, Ioana Cristina Vaporidis, Valeriu Cristian Bărbuică, Lavinia Carmen Iosif, Cristina Zaporojan, Ionel Ștefan, Ana Cristina Ștefan, Simona Ciocănel, Mihaela Dobrilă și Irina Tănase. Timpul la dispoziție a fost extrem de scurt, eram la sfârșitul programului din ultima zi, lumea părea obosită, unii un pic plictisiți sau poate sătui de efortul depus și de energiile negative cu care se încarcă de la pacienți. De înțeles. Sunt și ei oameni. Într-un târziu, flămânziți, au plecat la masă, nu fără a profita de posibilitatea de a face câteva poze, singura recompensă pentru cele trei zile de eforturi depuse PRO-BONO pe altarul altruismului.

In toată această atmosferă colorată, o rază de lumină strălucea încă sub forma… ”ultimului mohican”. Cu un zâmbet larg care-i împodobea fața într-o nuanță asortată cu amurgul care se străduia grăbit să scape din valurile înspumate ale mării, Cristina rezista pe metereze, eroic. ”Hai la masă!”. ”Mai întârzii. Întâi să termin cu pacienții”. Mi-a făcut impresia că Hipocrate ar fi fost mulțumit, poate chiar mândru de o asemenea urmașă. Se simțea de la o poștă că aluatul din care este zămislită era diferit de acela cunoscut de mine, întâlnit la majoritatea semenilor. Stăteam deoparte, neîndrăznind să tulbur sau să întrerup fluxul energetic pe care-l simțeam transferându-se pacientei, o doamnă care, la sfârșit, i-a multumit din tot sufletul: ”Dumnezeu să vă ajute pentru binele pe care-l faceți”. Cea mai potrivită mulțumire, odată ce harul Cristinei nu putea să fie decât un cadou al divinității.
Am plecat cu sufletul inundat de bucurie: Mi-a fost dat să mai cunosc… UN OM ADEVĂRAT.
(Cel ce mai joacă… tenis…).

MN: Întregul serial dedicat ”CARAVANEI SĂNĂTĂȚII” la Sanatoriul Balnear Mangalia, exclusivitate Mangalia News, poate fi vizionat AICI.


Mangalia News, 08.09.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply