Bilanțul sezonului estival 2022: Reprezentanții agențiilor de turism de pe litoral spun că cifrele au fost bune. Hotelierii nu sunt de aceeași părere | AUDIO

0
580

farmec.ro
carturesti.ro%20
EUROPA FM: Sezonul estival 2022 a fost bun, în ciuda provocărilor legate de războiul din Ucraina, de inflație și de deciziile controversate ale autorităților locale și centrale, transmit reprezentanții agențiilor de turism de pe litoral. Nu de aceeași părere sunt hotelierii de la mare, care se plâng de numărul mic al turiștilor. Cu toții susțin însă că în vara viitoare vacanțele nu vor mai fi scumpe. 

Cea mai puternică agenție de turism de pe litoral anunță o creștere a numărului de turiști cu 6 la sută față de 2021, dar mai scăzută cu 20% față de 2019. A fost prima vară în care preferințele turiștilor s-au schimbat, Eforie Nord a detronat Mamaia. Pe locul al treilea fost Costinești, acolo unde, potrivit lui Ionuț Nedea de la litoralulromânesc, situația e neclară:

„Costineștiul, în general, e o stațiune unde sunt prea multe cazări făcute la negru. Ne anunța Primăria că sunt 30.000 de oameni când in Costinești sunt 11.000 locuri de cazare. Nefiind în circuitul turistic, inseamnă că nu sunt fiscalizate și atunci avem o problemă”.

Litoralul a fost salvat de voucherele de vacanță

Continuarea, pe europafm.ro. Autor: .



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply