Atelierele de Benzi Desenate ONLINE revin la Opera Comică pentru Copii | Autorul și profesorul de benzi desenate, Mihai I. Grăjdeanu vă invită la cursuri

0
925
Incepe un Nou An scolar si Atelierele de Benzi Desenate ONLINE revin la Opera Comica pentru Copii. Detalii inscriere:

Opera Comică pentru Copii vă invită să descoperiți o metodă originală de a învăța, o metodă ce se poate folosi la școala și nu numai…
Atelierele de Bandă Desenată Aplicată la Școală (B.D.A.S.), concepute de autorul și profesorul de benzi desenate, Mihai I. Grăjdeanu, propun o serie de cursuri inspirate de materiile de la școală. Coodonatorul prezintă un program inovator de educație prin benzi desenate care poate deveni un suport pentru acumularea de noi cunoștințe generale, încurajând copiii de toate vârstele să înceapă și să parcugă anul școlar fără emoție, anxietate sau chiar frică, promovând o atitudine pozitivă, depășindu-și limitele cu ajutorul imaginației și creativității, reușind să se concentreze pe abilitățile pe care le are și pe care le poate dezvolta pentru viitorul ei sau al lui.

În fiecare lună, atelierele B.D.A.S. au la bază un subiect din: Istorie, Literatură, Matematică, Fizică, Biologie, Chimie, Științele Pământului și Educație Civică. Pe lângă poveștile clasice din istorie și literatură, care vor inspira imaginația copiiilor și îi va determina să creeze paginile de bandă desenată, coordonatorul atelierelor le va îndrepta atenția și către diferite ramuri ale științei: copiii vor transpune povestea numerelor și a geometriei sub forma benzilor desenate, vor descoperi legile fizicii și puterile acestora precum ale unor super-eroi, vor surprinde elementele chimice în cadrele de bandă desenată și vor studia fascinantele personaje din lumea microscopică, dar fără să uităm de originea planetei noastre ce ne va dezvălui idei pentru scenarii și povești BD din cele mai vechi timpuri. Așa că nu vă rămâne decât să vă pregătiți și nu uitați: ”Nu există desen greșit, doar stiluri diferite!”
Vârsta recomandată pentru atelierele B.D.A.S. este 7-12 ani (clasele I- V).

Cum și când se desfășoară?
Perioada septembrie 2022 – Mai 2023.
Orele se vor desfășura online,
În fiecare zi de Marți.
Durata atelier: 1h.
Copiii vor fi împărțiți în două grupe, pe categorii de vârste:
Grupa 1 – pentru copii cu vârste 7-8 ani, începere ora 18:00,
Grupa 2 – pentru copii cu vârsta 9 ani + , începere ora 19:00.
Materiale necesare: coli de hârtie A4, creion B2, gumă de șters, riglă 30 cm, ascuțitoare, creioane colorate sau carioci colorate, fine liner negru.

Inscrieri
Înscrieri pentru modulul I care se va desfasura in perioada 19 Septembrie 2022 – 21 Ianuarie 2023 completand formularul: http://bit.ly/MiculArtist
Pentru atelierele online o sa primiti in ziua preselectiei detaliile de la profesor pentru conectarea la sesiunea de zoom.
Preselectiile vor incepe Marti, in data de 13.09.2022.
https://www.operacomica.ro/atelierele-micul-artist/

Despre coordonatorul atelierelor
Mihai Ionuț Grăjdeanu este autor și profesor de benzi desenate, fondator program B.D.A.Ș (Banda Desenata Aplicată la Școală). A demarat, în ultimii 11 ani, trei proiecte editoriale: Legendele Dacilor, Comics Didactic, BD Historia, o metodă de predare în şcoli, a inventat un muzeu (Muzeul Cosmic, în cadrul Muzeului Municipiului Bucureşti), a inițiat şi organizat o serie de Saloane și expoziții BD în diferite oraşe din țară, pe lângă realizarea unui manual BD, numeroase romane grafice, reviste şi albume de bandă desenată publicate. A inițiat, sub egida Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în parteneriat cu Academia Olimpică, “Olimpiada de Benzi Desenate”- demers unic la nivel mondial, o competiție dedicată elevilor de școală și liceu, eveniment desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Organizează tabăra de benzi desenate a CNR UNESCO și reprezintă România la diferite expoziții și conferințe internaționale, cea mai recentă expoziție de autor fiind organizată de ICR Bruxelles în august 2022, cu ocazia anului Caragiale (“O scrisoare pierdută” în benzi desenate, tradusă în limba franceză).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 04.09.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply