Sunscreen Film & Arts Festival vine cu provocări pentru copii, adolescenți, părinți și profesori: Ateliere pentru cei mici, proiecții de film pentru toată familia, dar și prezentarea Opționalului de Educație prin Film

0
529

farmec.ro
carturesti.ro%20
  • Sunscreen Film & Arts Festival este finanţat de Primăria Municipiului Constanţa, prin Direcția Cultură, Educație, Sport, Turism și organizat de Transilvania Film şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, în parteneriat cu Consiliul Judeţean ConstanţaTeatrul de Stat Constanța și Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada”.
  • ​Prima ediție Sunscreen Film & Arts Festival are loc între 8 și 11 septembrie la Constanța și va aduce în fața publicului de la malul mării cele mai așteptate producții cinematografice românești ale anului, alături de regizori și actori, dar și filme internaționale precum Ticket to Paradise, noua comedie romantică cu Julia Roberts și George Clooney.

SUNSCREEN vine cu provocări pentru copii, adolescenți, părinți și profesori: ateliere pentru cei mici, proiecții de film pentru toată familia, dar și prezentarea Opționalului de Educație prin Film.

Sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 13:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”Iulia Pană, artist vizual, jurnalist cultural, profesor la Universitatea Ovidiu, va susține atelierul „Introducere în lumea filmului”, pentru copii cu vârste între 9 – 13 ani.
În cadrul acestui atelier, participanții vor înțelege mai bine începuturile cinematografiei, dar și ce înseamnă să faci un film, chiar și cu telefonul mobil.
Participarea este gratuită.
Copiii interesați trebuie să completeze acest formular până pe 5 septembrie, iar 15 participanți vor fi aleși.

Atelierul de „Introducere în lumea filmului” va avea loc și duminică, 11 septembrie, de la ora 13:00, pentru copii cu vârste între 14 – 18 ani.
Participarea este gratuită și se face în baza unui formular, care trebuie completat tot până pe 5 septembrie (în limita a 15 participanți).

Și profesorii și elevii de liceu interesați de cinema sunt așteptați la Sunscreen.
Anul acesta, Asociația Festivalul de Film Transilvania (AFFT), prin programul EducaTIFF, a lansat Opționalul de Educație Cinematografică și Educație prin Film, care va fi testat pe parcursul anului școlar 2022 – 2023 la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca (nivel liceal).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La Sunscreen, profesorii din județul Constanța, dar și elevii de liceu interesați să descopere structura noului opțional vor avea șansa să dobândească aptitudinile necesare pentru implementarea cursului de educație cinematografică la clasă.

Prezentarea opționalului și training-ul, susținute de Maria Dobre (Coordonator Programe Educaționale TIFF) și Crăița Nanu (Selecționer film, TIFF) vor avea loc sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța.
Accesul va fi gratuit, dar limitat pentru 90 de participanți, în baza înscrierilor efectuate prin completarea formularului online, până la data de 5 septembrie:

Copiii și părinții sunt așteptați și la film: sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” va fi proiectat filmul de animație Guiț/ Oink (r. Mascha Halberstad), distins în 2021 cu Premiul FIPRESCI la Cannes. Iar duminică, 11 septembrie, de la ora 11:00, în același loc, Vara când am învățat să zbor/ How I Learnd To Fly (r. Radivoje Andric), un film fermecător care urmărește tranziția de la copilărie către etapa adolescenței.
Biletele costă 10 lei și pot fi cumpărate online.
Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.sunscreenfestival.ro.


Mangalia News, 03.09.2022.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply