2 Mai, un pol important pe harta social democrației din România – Ediția de anul acesta a Universității Europene de Vară a ”PES activists Romania”, eveniment politic de anvergură, a avut loc la 2 Mai – Limanu

0
724
astratex.ro
Universitatea Europeană de Vară a ”PES activists Romania”, eveniment politic de anvergură, a avut loc la 2 Mai – Limanu, care a devenit, astfel, un pol important pe harta social democrației din România.

”Am fost onorați să fim gazda unui eveniment politic de anvergură, iar 2 Mai a devenit, astfel, un pol important pe harta social democrației din România!
A fost o reală bucurie sa găzduim ediția din acest an a Universității Europene de Vară a PES activists Romania, coordonată de europarlamentarul Victor Negrescu, liderul PES activists Romania și Sitaru Janina, Secretar de Stat – MAE, secretar general PES activists Romania. Vă mulțumim pentru că ați ales sudul litoralului pentru a organiza acest eveniment de anvergură!
A fost o zi specială, în care ne-am reîntâlnit cu personalități politice, dar și oameni de o valoare incontestabilă: Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, Dan Nica, liderul delegației Partidului Social Democrat din Parlamentul European, senatorul Felix Stroe, președintele Organizației Județene PSD Constanța, Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Mihai Alexandru Ghigiu, președintele Tinerilor Social Democrați (TSD), deputații Cristina Ileana Dumitrache, Oana Bulai și Ștefan Musoiu, Val Vâlcu, jurnalist DC News, analistul politic Sarmiza Andronic și Robert Lupițu, redactorul-șef CaleaEuropeana.ro.

Totodată, duminică, am avut ocazia să cunoaștem și alți oameni speciali, tineri cu un entuziasm considerabil dar și cu un potențial aparte. Echipa Limanu va continua să muncească și să dezvolte această zonă, până când va deveni o tradiție să ne revedem an de an în 2 Mai! Mulțumesc pentru că ne-ați ales ca și gazde și, totodată, mulțumesc echipei PSD Limanu care a muncit mult pentru ca acest eveniment amplu să fie unul exemplar!
Daniel Gheorghe Georgescu – primar comuna Limanu.

Mesajul Gabrielei Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse:

”Am răspuns cu bucurie invitației colegului meu Victor Negrescu, liderul PES activists Romania, care, împreună cu Sitaru Janina, Secretar de Stat – MAE, Secretar General PES activists România, au fost gazdele dezbaterii interactive “ Europa Noastră, Viitorul Nostru” organizată în cadrul Universității de vară.
M-am bucurat să revăd mulți colegi social democrați, împreună cu care am schimbat idei pentru viitoarele proiecte pregătite de mine și de echipa de la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, înainte de începerea unei noi sesiuni parlamentare.
Invitații speciali: Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor, Dan Nica, Europarlamentar, Liderul Delegației PSD din Parlamentul European, senatorul Felix Stroe, Președintele PSD Constanța, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, Sarmiza Andronic, Analist Politic, Florin Jianu, Președinte al Consiliului Național al IMM-urilor din România, Val Vâlcu, Jurnalist DC News, Robert Lupițu, Redactor-șef la CaleaEuropeana.ro, Daniel Georgescu, Primarul Comunei Limanu și cei aproximativ 300 de participanți la dezbaterea despre viitorul comun al Europei, au fost extrem de activi, după cum mă așteptam.
Căci viitorul și prioritățile României sunt legate de viitorul Europei, de felul în care noi toți înțelegem lumea în care trăim, de schimbările prin care trecem împreună și de modul în care ne putem adapta la ele. În urmă cu 2 ani, nu se aștepta nimeni la o pandemie, sau la un război la porțile Europei, după 70 de ani de pace. Nimeni nu anticipa o criză energetică mondială. Și totuși, toate acestea se întâmplă azi, acum.
Partidul Social Democrat vine, ca de fiecare dată, cu soluții pentru oameni. Aceste soluții sunt promovate permanent în guvern. Nu putem gândi în cheia: “Facem reduceri, tăiem, pentru că e austeritate”. Oamenii trebuie ajutați să treacă prin toate aceste schimbări cât se poate mai bine, în condițiile actuale.
Această datorie îmi revine și mie, ca ministru social democrat al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, de a veni mereu cu soluții pentru oameni, pentru familii, prin proiecte de nivel european. Dacă românii vor avea familii sănătoase, fericite și puternice câștigă România, dar și Europa.
De aceea, mă gândesc în special la comunitățile mai sărace, la familiile defavorizate, cum sunt cele în care copiii se află în pericol major de separare de familii. Părinții acestor copii nu mai reușesc sa facă față cheltuielilor din fiecare zi și decid să lase copiii în grija statului. Susțin cu tărie: Aceasta nu este o soluție pe care să o acceptăm! Acești copii trebuie ajutați prin toate mijloacele să poată rămâne în familiile lor.
În acest sens, pregătim în toată țara 150 de centre de zi pentru copiii din familiile vulnerabile.
Egalitatea de șanse este, de asemenea, o prioritate continuă. Femeile au aceleași drepturi ca bărbații, trebuie să aibă aceleași posibilități de a-și arăta competența. În cel mai scurt timp va fi finalizat proiectul de lege al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse prin care măcar 2 femei să facă parte din CA urile întreprinderilor de stat, din totalul de 5 membri. Este un pas necesar, pe lângă pachetul de legi prin care sprijinim femeile să ajungă în posturi de conducere, nu doar de execuție.
Familiile numeroase, cu 3 sau mai mulți copii, trebuie să aibă recunoscut acest statut și în România, ca în alte state europene. Aceasta este tema unui alt proiect de lege pe care îl voi promova în guvern.
Susținerea UE este extrem de importantă, dar pentru obținerea acestei susțineri avem obligația de a explica la Bruxelles, prin reprezentanții noștri acolo, toate prioritățile României.
Am convingerea că europarlamentarii trimiși de PSD în Parlamentul European fac tot posibilul pentru ca vocea țării noastre și soluțiile așteptate de români să se afle pe agenda liderilor europeni.

Victor Negrescu: “În actualul context plin de provocări, Uniunea Europeană și-a demonstrat viabilitatea. Suntem într-o alianță care oferă securitate, resurse pentru dezvoltare și parteneri pe care ne putem baza. Trebuie spus românilor că cei care critică UE nu vor binele României, nu au niciun proiect alternativ sau, mai rău, vor să ducă țara spre Rusia.
Dar integrarea noastră nu s-a terminat. Aderarea României la spațiul Schengen este tot mai aproape și poate asigura românilor drepturi depline și oportunități economice semnificative pentru țara noastră. De aceea, insistăm cu acest deziderat prin organizarea în cadrul campaniei noastre #RomâniiMerităÎnSchengen a unei caravane prin care vom prelua mesajele românilor de sprijin din toată țara.
Noi, cei de stânga, Partidul Social Democrat și Partidul Socialiștilor Europeni (PES) suntem cei care, prin fapte și profesionalism, am demonstrat că putem aduce un plus României în plan european.
Le mulțumesc celor peste 300 de activiști PES și PSD care au participat la Universitatea de Vară a PES activists Romania, colegilor din PES activists și PSD Constanța și Limanu pentru efortul făcut și tuturor invitaților noștri care au animat dezbaterea printre care ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, Gabriela Firea, ministrul finanțelor, Adrian Câciu, liderul delegației Partidului Social Democrat din Parlamentul European, Dan Nica, senatorul Felix Stroe, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu, președintele Tinerilor Social Democrați (TSD), Alexandru-Mihai Ghigiu, jurnalistul DC News Val Vâlcu, analistul politic Sarmiza Andronic, redactorul-șef al CaleaEuropeana.ro, Robert Lupițu și primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu”.


Mangalia News, 29.08.2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply