Legea crowdfunding-ului a intrat în vigoare, conform unui comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară

0
442

farmec.ro
carturesti.ro%20
Legea crowdfunding-ului a intrat în vigoare, actul normativ de transpunere a legislaţiei europene fiind publicată în Monitorul Oficial şi intrând în vigoare la începutul acestei luni, conform unui comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) anunţă că Legea nr. 244 privind stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2020/1.503 al Parlamentului European şi al Consiliului din 7 octombrie 2020 privind furnizorii europeni de servicii de finanţare participativă pentru afaceri şi de modificare a Regulamentului (UE) 2017/1.129 şi a Directivei (UE) 2019/1.937 a fost publicată în Monitorul Oficial Partea I, nr. 754 din 27.07.2022 şi a intrat în vigoare la începutul acestei luni. Obiectivul principal al Regulamentului (UE) 2020/1.503 îl reprezintă crearea unui cadru de reglementare care să permită platformelor de finanţare participativă accesul la piaţa unică, printr-o autorizaţie bazată pe un singur set de reguli”, se spune în comunicat.

Conform ASF, finanţarea participativă (crowdfunding) reprezintă un tip de activitate în cadrul căreia un furnizor de servicii de finanţare participativă, fără a-şi asuma el însuşi riscuri, administrează o platformă digitală, deschisă publicului, pentru a pune în legătură sau pentru a facilita punerea în legătură a potenţialilor investitori sau împrumutători cu mediul de afaceri care caută finanţare. O astfel de finanţare ar putea consta în împrumuturi, achiziţionarea de valori mobiliare sau alte instrumente admise în scopul finanţării participative.

Potrivit sursei citate, finanţarea participativă oferă o sursă alternativă de finanţare, inclusiv de capital de risc, dar poate oferi şi alte beneficii pentru afaceri: aceasta poate valida o idee de afaceri, poate oferi antreprenorilor acces la un număr mare de persoane furnizând perspective şi informaţii, fiind totodată şi un instrument de marketing. […]

Citiți continuarea pe globalmanager.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply