Prăjitură cu mere la tigaie (fără cuptor) – răsturnată, cu mere caramelizate. Pandișpan pufos cu mere coapte, stafide și zahăr ars

0
1034
FĂRĂ CUPTOR! Răsturnata cu mere caramelizate și blat pufos se poate face pe aragaz, la tigaie! Este fantastic de gustoasă și nu-ți încingi bucătăria în zilele călduroase de vară.

În locul merelor, se pot alege alte fructe: pere, caise, piersici, ananas, prune, cireșe, vișine etc. Eu am ales mere mai verzi (mai acrișoare) care să echilibreze caramelul. Dacă nu vă plac stafidele puteți pune merișoare deshidratate. Nu este greșit dacă adăugați și o mână de nuci, alune sau migdale tocate. Chiar dacă merele merg bine cu scorțișoară, de data aceasta am ales arome de vanilie și portocale, compatibile perfect cu gustul zahărului ars.

Din cantitățile de mai jos rezultă o prăjitură cu mere la tigaie de cca. 24 cm diametru din care se pot tăia 6-8 felii generoase.

Ingrediente:
3 mere mari (cca. 700 g),
75 g stafide (puteti pune și o mână de nuci, migdale etc),
1 portocală (coaja rasă fin + sucul stors),
40 g zahăr,
opțional: 50 ml lichior de portocale (Cointreau, Grand Marnier, Marie Brizard etc),
1 plic zahăr vanilat bourbon sau 1 linguriță extract de vanilie,
25 g unt.
Blatul pufos:
3 ouă,
un praf de sare,
90 g zahăr,
90 g făină,
1 plic zahăr vanilat bourbon sau 1 linguriță extract de vanilie.
În plus:
un pic de unt moale pentru uns hârtia de copt și capacul.

Continuarea, pe savoriurbane.com

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply