Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca – Timp de două zile, în 50 de cazane de câte 50 de litri se vor pregăti peste 40.000 de porții de borș pescăresc! [FOTO/VIDEO]

0
772
starshiners.ro%20

Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca a ajuns la a treia ediție.

Zeci de mii de persoane sunt așteptate, în ultimul weekend al verii, la Jurilovca, unde va fi găzduită o nouă ediție a Festivalul Borşului Lipovenesc de Jurilovca 2022. „Vedeta” sărbătorii este, desigur, borșul pescăresc, preparat la ceaun, chiar sub ochii celor prezenți, după rețete tradiționale, dar vor exista și alte preparate gustoase cu specific pescăresc.

Evenimentul, organizat de Primăria Jurilovca pe 27 și 28 august, se află la a treia ediție în formatul actual, dar are o tradiție mult mai lungă, prima ediție având loc în 2009. Din 2012, Festivalul s-a desfășurat fără întrerupere în Portul Turistic din Jurilovca, iar din 2018 s-a stabilizat la actualul nume, Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca, pentru a se diferenția de alte manifestări similare din județul Tulcea. În 2020 și 2021, din cauza restricțiilor impuse în timpul pandemiei, festivalul nu a mai avut loc, revenind, însă, anul acesta, cu forțe proaspete.

Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca este cel mai mare festival în aer liber din întregul județ Tulcea, anul acesta fiind așteptați peste 20.000 de participanți în fiecare zi. Evenimentul are drept scop promovarea zonei, a turismului în această parte a Dobrogei, a tradițiilor și culturii dobrogene. Dar vedeta incontestabilă a festivalului este, desigur, borșul de pește. Timp de două zile, în 50 de cazane de câte 50 de litri se vor pregăti peste 40.000 de porții de borș pescăresc, ce vor fi distribuite gratuit participanților la festival. Pe lângă borșul de pește lipovenesc, cei prezenți vor putea gusta mult mai multe bucate din bucătăria tradițională dobrogeană, comercializate în timpul festivalului de către gospodinele și bucătarii din zonă.

Și anul acesta, la Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca vor participa meșteri populari și producători din întreaga regiune, prezentând publicului produsele lor, care merg de la obiecte de îmbrăcăminte, produse din lemn, artă populară, până la miere și vin. […] (Continuarea, pe tlnews.ro).

Citiți și: TURISM DELTAIC 2022 | Asociația Delta Dunării prezintă Calendarul de evenimente gastronomice și culturale pentru anul 2022 [VIDEO]

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 23.08.2022.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply