Caravana Sănătății sosește la Sanatoriul Balnear Mangalia! Terapeuți români, Campioni mondiali în Arta Masajului, vor realiza sesiuni GRATUITE de masaj pentru pacienți, dar și pentru turiști și localnici, în perioada 4-6 septembrie [FOTO/VIDEO]

0
5138

farmec.ro
carturesti.ro%20
EDITORIAL: Caravana Sănătății sosește la Sanatoriul Balnear Mangalia, continuându-și seria de demostrații gratuite începută luna aceasta la Giurgiu, orașul natal al lui Cosmin Adrian Simu, unul dintre terapeuții recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional, campioni mondiali de masaj, care vor veni la Mangalia și vor realiza sesiuni GRATUITE de masaj pentru pacienții Sanatoriului, dar și pentru turiști și localnici, în perioada 4-6 septembrie 2022. Vă așteptăm!
Gazdă deosebit de amabilă, conducerea Sanatoriului Balnear Mangalia – domnul Bogdan Maganu, managerul instituției și echipa sa – asigură toate condițiile necesare pentru reușita acestui eveniment inedit. Holul mare al Pavilionului A (de lângă Geamie) va fi pus la dispoziția terapeuților și pacienților instituției, dar și a localnicilor și turiștilor care vor participa, în cele trei zile pentru public, la demonstrații de masaj și terapii complementare, acestea având ca scop profilaxia în domeniul sănătăţii, relaxarea şi echilibrarea fizico-mentală. Vor fi prezentate tehnici de relaxare şi/sau de decontracturare a musculaturii şi/sau de relaxare a nervilor, masajul cu beţe de bambus, maderoterapie, termoterapie, ventuze şi multe alte surprize. Vor avea loc și prezentări de produse naturiste specifice Artei masajului, pentru că veți vedea că acești oameni cu ”mâinile lor de aur” au transformat masajul într-o ARTĂ.

Și-au anunțat participarea următorii terapeuți:

Cosmin Adrian Simu, din Timișoara, născut la Giurgiu – Medalie de Bronz, la Campionatul Intercontinental Atena, Grecia, 2022, invitat luna viitoare la Paris, în Franța și în Argentina, la Campionatul Americii Latine, care va avea loc în luna noiembrie, anul acesta.

”Caravana Sănătății a început în luna august la Giurgiu. Între 4 si 7 septembrie vom fi la Mangalia, apoi la Iași, la Chișinău, după care, în fiecare judet din România! Demonstrațiile noastre de masaj se desfășoară în mod gratuit, iar noi ne punem serviciile gratis la dispoziția oamenilor care au nevoie de ele!”, a declarat terapeutul Cosmin Adrian Simu, pentru Mangalia News.
”Omul se îndreaptă tot mai mult spre medicina alternativă, spre tehnici de masaj si spre întoarcerea la plante. Medicina viitorului presupune aplicarea pe piele a substantelor active, pielea fiind cel mai mare organ al corpului. Este motivul pentru care eu, ca terapeut, am ales să folosesc și plasturii medicinali de la One More International. Impreună cu doamna Corina D. Sandu, country manager și cu domnul Gabriel Toth, de la Vacuslim 48, vom face în această toamnă un turneu național, pentru a ajuta cât mai multă lume. Impreună dorim “să creem o lume fără dureri”, atât fizice cât și materiale”, mai spune Cosmin.
”Cu anticeluliticul Vacuslim 48, pe care-l vom prezenta și la Mangalia, rezultatele sunt vizibile de la prima ședință, pe baza măsurătorilor care se fac. Este folosit pentru masaj, în saloanele de înfrumusețare, în SPA-uri, clinici medicale etc, afirmă Gabriel Toth.
Raluca Magdalena Milea, din București, Medalie de Aur la categoria Sweedish, Campionatul international Online 2021, Medalie de Aur la categoria facial, Campionatul Latin, 2021, Jurat la Campionatul Intercontinental 2022, Grecia, vicecampion la Campionatul Național de Masaj 2019, tehnician nutriționist;
Valeriu Cristian Bărbuică, Campion Mondial, Medaliat cu 3 Medalii de Aur, la Macchu Picchu, în Peru, anul 2021, Locul 1, Italia, 2021, între 24 de concurenți din 21 de țări, a participat la Campionatul Balcanic de Masaj, la Campionatul de Masaj din România, în Grecia, în Franța și la numeroase turnee demonstrative în țară.

”Lângă mine se află permanent soția mea, Cristina, care este terapeut, maseur, de peste 13 ani, cu o experiență mult mai vastă decât mine. Suntem împreună peste tot. Ori facem totul ca la carte, ori nu le mai facem! Noi trebuie să arătăm lumii ceea ce înseamnă această artă. Lumea trebuie să înțeleagă că, în momentul în care faci un masaj și intri în profunzimea masajului, descoperi mult mai multe lucruri pe care nu le descoperea bunica, atunci când eram noi mici și ne făcea o frecție. Noi facem terapii cu ventuze, cu pietre calde, cu bețe de bambus etc, putem acoperi toată sfera de terapii complementare și masaj. Atunci când faci un masaj, în primul rând, te conectezi cu beneficiarul, cu pacientul. Dacă nu te conectezi cu el și el nu se conectează cu tine, efectul masajului este zero. Trebuie să-l induci în starea de bine, să vorbești cu el, faci o fișă de anamneză, îi explici ce trebuie să faci pe timpul masajului, explici tehnici de respirație. Cel mai frumos și mai frumos, asta este: să-l înveți tehnica de respirație!”.

Ioana Cristina Vaporidis, din Constanța, Campioană Mondială, Medalia de Aur, Atena, 2021:

”Numele meu este Cristina Vaporidis, am 35 ani și activez în domeniul masajului de 18 ani. Pe acest frumos drum am pășit cu încredere și dăruire încă de la vârstă fragedă. A fost un drum greu dar plin cu experiențe foarte plăcute, unice, am întâlnit oameni extraordinari, atât ca și caractere, cât și ca profesioniști, de la care am învățat foarte multe si, cu siguranță, mai am de învățat. In această meserie, mereu ai de învîțat și mereu vom găsi oameni minunati și unici. Pentru mine masajul este, va fi si va rămâne o Artă, pe care am avut ocazia să mi-o exprim în numeroasele competiții la care am participat, unde am si câștigat medalii de aur, argint si bronz. Cea mai recentă competiție a fost Campionatul Intercontinental si National de la Atena, unde am câștigat Aur si Argint, am reprezentat România, atât eu cât și colaboratorii și prietenii mei, cu mândrie și emoții. Au fost momente unice, pe care nu le voi uita. Impreună cu Cosmin Adrian terapeut, Raluca Milea și Valeriu Cristian Bărbuică, am decis să facem Caravana Sănătății, cu care vom merge din localitate in localitate, să promovam masajul si beneficiile lui, să descoperim noi talente din domeniul masajului si să ne promovăm  colegii din alte localități, care, poate nu au curajul sau posibilitatea de a se promova. Prin această acțiune a noastră urmărim să cunoaștem terapeuți noi, oameni noi și să facem schimburi utile de experientă”, ne-a transmis Ioana Cristina Vaporidis.

Radu Drăgan, tehnician terapeut maseur din Brașov, lucrează la Centrul de Recuperare, Masaj si Reflexoterapie “Corpore Vital” și la ”Help Anybody / Emivita”, este formator la Școala de Masaj “Corpore Vital”. A participat la numeroase competiții interne și internaționale de masaj.
Cristina Zaporojan: Mă numesc Zaporojan Cristina, sunt din Republica Moldova, locuiesc în Iași, România. Am absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testimițanu” din Chișinău, actualmente sunt Medic Rezident Medicină de Familie în Iași și trăiesc un vis frumos, real, într-un Centru de sănătate și terapii alternative “HANISH”, în ambele activități am două doctorițe minunate și datorită lor cresc frumos.

Am ales să fac Medicină ca să pot practica acupunctura, sunt pasionată de tot ceea ce ține de terapii complementare și cred cu toată inima că acestea pot scoate omul din suferințe, așa că eu fac ceea ce simt, fac ce-mi place și o fac des, alături de colegii mei, oameni super frumoși, cu suflete mari. Hipocrate, părintele Medicinii zicea: “Oricine dorește să studieze medicina, trebuie să stăpânească arta masajului!”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În 15 ani, am învățat diferite tehnici și terapii “Yumeiho” – Mirodone Mihai, Chi Nei Tsang, ”Tuina of Water” – Olivier Barré, ”Lomi Lomi Kahuna”, masaj Hawaian – Daniela Dumitru, ”Terapia Monahală Asiatică” – Bogdan Anisie, ”Masaj facial indian al scalpului și zonei cervicale”, masaj arab – Lia Chirita, ”Medicina Traditională  Chineză” – Vali Ilies, ”Trigger Points Therapy” – Vladimir Botezatu și, mulțumită lor, mi-am format stilul propriu pe care vreau să-l împart cu toți cei care își doresc același lucru, Arta de a trata! Doresc ca sănătatea să fie pe primul loc. Multumiri mari, eroilor din viața mea: părinților, surioarei mele, mătușei și logodnicului meu, care m-au susținut în tot ceea ce am făcut până acum. Vă iubesc enorm!” Am participat la Campionatul Intercontinental din Grecia, prima dată, anul trecut, dar fără medalii. Tuturor le mulțumim și le dorim sănătate deplină și numai succese în nobila lor carieră dedicată sănătății oamenilor!

P.s: ”PER ASPERA AD ASTRA”, acesta este motto-ul după care mă ghidez în viață.

Lavinia Carmen Iosif, din Vălenii de Munte, Prahova, terapeut cu experiență, specialist în reflexoterapie și masaj de relaxare.
La evenimentul organizat și găzduit de Sanatoriul Balnear Mangalia va participa ca terapeut voluntar și Simona Ciocănel, prietena noastră dragă din Mangalia, cea care și-a materializat recent generoasa chemare spre Arta Masajului. Simonei i se vor alătura ca voluntari și alți colegi terapeuți, printre care: Andreea Cristina Saucă, din Babadag, Ștefan Ionel, din Hârșova, Anca Secăreanu din Constanța și Mihaela Dobrilă și Irina Tănase, din Mangalia.

Vă puteți programa pentru masaje terapeutice GRATUITE în zilele de:
  • Duminică, 4 septembrie, între orele 9:00-12:30 și 15:00-18:00,
  • Luni, 5 septembrie, între orele 15:00-18:00 și
  • Marți, 6 septembrie, între orele 9:00-12:30 și 15:00-18:00.
Ședințele de masaj vor dura între 30-40 de minute fiecare, iar masajele se vor realiza individualizat, de către terapeuții invitați la CARAVANA SĂNĂTĂȚII, pe cele 10 mese de masaj ce vor fi instalate în holul Sanatoriului Balnear Mangalia, Pavilionul A (de lângă Geamie).
Programările se fac de luni până vineri, între orele 8:00-16:00, la telefon: 0752311640.
Miercuri, 7 septembrie, va fi zi dedicată unui Master Class (instruire practică pentru dezvoltarea abilităților profesionale) cu personalul Sanatoriului Balnear.
De la Mangalia, Caravana Sănătății alcătuită din cei 7 terapeuți și colegii lor de Artă a Masajului sunt invitați la Baia Mare, apoi vor participa în Franța, la evenimentul  World Wellness Weekend, după care vor reveni și vor merge la Iași, apoi la Chișinău. Ei și-au propus, de altfel, să realizeze demonstrații terapeutice în fiecare județ din România, sub genericul ”Caravana Sănătății”.

Mangalia News este partener media al proiectului CARAVANA SĂNĂTĂȚII, alături de ziarul ”Giurgiuveanul”. (Credit foto, parțial: Vasile Arcanu. Celelalte fotografii provin de pe profilurile personale de Facebook ale terapeuților).

Exclusivitate Mangalia News, 23.08.2022.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply