Palatul Regal din Mamaia a fost preluat de stat! Ministerul Culturii va demara lucrări ample de reabilitare

0
213
starshiners.ro%20

După 19 ani și două luni, fosta Vilă Regală din Mamaia a fost preluată de către Consiliul de Administrație al Societății Mamaia SA.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de Administrație al Mamaia SA, Mihaela Andrei, care a semnat Procesul Verbal de predare-primire al acestui frumos monument care aparține Constanței.

Palatul este construit între anii 1924-1926 iar în anul 1927 Regina Maria scria: „Splendid construită, cu acoperișul potrivit, cu țiglele potrivite și fără detalii nereușite“.

Ministerul Culturii va demara, în cel mai scurt timp, lucrări ample de  recondiționare lui și abia apoi Palatul Regal va străluci din nou.

Instanța supremă a respins, miercuri, 16 martie a.c., ultima cale de atac invocată de societatea Mamaia SA în dosarul  prin care Ministerul Culturii a invocat nulitatea absolută a contractului prin care castelul regal al Reginei Maria a fost vândut la un preț mult mai mic decât valoarea lui reală.

Anterior acestei decizii, Tribunalul Constanța, dar și Curtea de Apel Constanța au constatat nulitatea absolut a contractului de vânzare cumpărare a Vilei Regale, încheiat între compania cu acționariat de stat Mamaia SA și societatea privată Light System.

În dosarul 5533/118/2018, Secția I Civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție a decis să respingă recursul declarat de Mamaia SA, singura entitate ce s-a opus soluțiilor judecătorilor din Constanța de anulare a contractului. (sursa: ziuaconstanta.ro).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 20.08.2022.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply