PENINSULA CU BUNĂTĂȚI | Piața volantă – Concluzii după primul weekend, de Simona Niculae

0
317
starshiners.ro%20

PIAŢA VOLANTĂ: Concluzii după primul weekend.

A fost o piaţă aşa cum visează oricine: să fie producători locali, produse de calitate şi preţuri bune (meritul este al RAEDPP şi al Ţăranilor dobrogeni). A fost curat, decent, deci îngrijorările legate de aceste aspecte au fost nefondate. Producătorii s-au simţit foarte bine, s-a simţit o dorinţă de conectare între ei şi cu cumpărătorii, ceea ce este îmbucurător, aşa se formează o comunitate în care ambele părţi se cunosc şi au încredere una în alta.

Producătorii au fost mulţumiţi de cât au vândut, însă nu foarte mulţumiţi, piaţa a fost insuficient cunoscută, a fost puţin vizibilă fiind aproape în spatele muzeului şi nu a fost semnalizată. Artistul cu harpa de duminică (ideea excelentă a dnei Grosu de a-l invita), a adus vizibil mai mulţi clienţi (duminică a fost mai bine decât sâmbătă). Asta înseamnă că:
– este nevoie de semnalizare (panou, continuarea colaborării cu un artist);
– nu a fost suficientă promovarea pe grupurile de FB, iar în presă au fost puţine articole cu anunţul deschiderii pieţei;
– se propune alternativ mutarea pe laterala Muzeului, weekendul viitor, dacă este posibil, pentru vizibilitate.

Atât cumpărătorii, cât şi producătorii doresc continuarea pieţei după weekendul viitor. Doi producători doresc piaţă permanentă, zi de zi.
Un producător a vândut sâmbătă până seara la ora 20, a reuşit să vândă toată marfa, iar concluzia, combinată cu observaţiile din cele două zile este că după prânz si până seara sunt interesaţi şi turiştii, iar locuitorii nu vin aşa de devreme la piaţă. De aceea, se propune modificarea programului, să se deschidă mai târziu şi să fie un program prelungit.
Cumpărătorii au întrebat şi de alte produse, mai ales de brânză şi ouă, există deci, un interes pentru o ofertă mai bogată.

Discuţia privind găsirea unui alt loc pe viitor rămâne deschisă, rămân două propuneri: parcarea de vizavi de BNR (in spatele chioşcului de ziare din Piaţa Ovidiu), sau parcarea de pe partea cu BNR, înainte de Direcţia Agricolă, însă nu ştim nimic despre disponibilitatea acestor terenuri. Fiind parcări, ar însemna, de asemenea, că trebuie asigurat accesul la spaţiu din timp. De discutat.

Doar producătorii cu ceapă şi usturoi au plecat sâmbătă mai devreme şi nu au revenit, de asemenea producătorul cu zmeură nu a avut vânzare suficientă şi nu a revenit duminică.
Pentru un prim weekend cu un anunţ din scurt, a fost bine şi piaţa fost bine primită. Duminică, după închidere, încă erau oameni care atunci aflau de piaţă şi ar fi vrut să vină. Calitatea şi preţul produselor au fost foarte bune, ceea ce este esenţial pentru ca oamenii să îşi dorească să revină şi să se bazeze pe această piaţă.

Mulţumiri, tuturor celor care au susţinut şi criticat piaţa, RAEDPP, pentru deschidere, comunicare excelentă şi efort de a răspunde solicitărilor, mulțumiri, Tăranilor dobrogeni, pentru colaborare (sper să deschideţi şi magazin în Peninsulă) şi, mai ales, doamnelor Grosu Magdalena – Maria şi Iuliana Ludoșanu, care s-au implicat pentru că au crezut că merită.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 17.08.2022.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply