’’MIORIȚA: Sentimentul metamorfozat al neamului românesc. Spirit și transcendență’’, la Radio ProDiaspora, cu Mioara Gram și Victor Ravini, luni, 15 august 2022, ora 20:00

0
1241
“Mioriţa este moştenirea noastră nepieritoare şi inalienabilă. Este conştiinţa noastră de noi înşine ca naţiune şi ca indivizi, e mândria noastră de români în lume. Transhumanţa ciobanilor noştri a răspândit Mioriţa pe întreg teritoriul unde locuiau români. Mioriţa a contribuit mai mult decât orice alt factor la unificarea şi la stabilitatea limbii române, cum nicio altă limbă nu mai e la fel de unitară şi stabilă în timp, până chiar şi în afara hotarelor ţării. Mioriţa este izvorul nemuririi limbii române, al culturii româneşti şi al eternităţii neamului nostru. Iar dacă unii vor să înrobească lumea cu arme sau cu şiretlicuri ascunse, românii îi vor dezarma cu vorbe şi cuvinte potrivite, cu idei nobile, cu creaţii de artă şi cu omenia românului”. – Victor Ravini, Miorita – Izvorul nemuririi, 2016.

Stimati ascultatori si oameni minunati ai acestui Univers, dupa o vacanta in platoul montan din Parcul National Yelow Stone (Wyoming, S.U.A.), emisiunea: “Arta, Stiinta si Religie – In Cautarea Drumului Comun” reintra pe fagasul cultural al acestui post de radio cu editia “Miorita: Sentimentul Metamorfozat al Neamului Romanesc. Spirit si Transcendenta”.

Impreuna cu celebrul scriitor si filozof Victor Ravini si echipa de colaboratori a emisiunii, repunem in lumina intelegerii commune tezaurul spiritual al capodoperei ancestrale romanesti: “Miorita”, ocazie cu care va invitam, luni, 15 august, 2022, incepand cu ora 20:00 a Romaniei, sa facem o incursiune in realitatea spirituala a omenirii, pentru a scoate din umbra neintelegerilor umane o astfel de mostenire culturala romaneasca de o valoare inegalabila.

Intrebarea editiei: Care este mesajul multimilenar al poemului românesc: “Miorița”, care a îmbracat veșnicia, încă de la nașterea lui?

Ca de obicei, va asteptam cu mare drag la banchetul conversatiilor semnificative de pe Grupul de Facebook <Radio ProDiaspora-In Direct>, din timpul redifuzarii acestei editii speciale realizate impreuna cu Victor Ravini, autorul cartii “Miorita – Izvorul nemuririi”.

Emisiunea “Arta, Stiinta si Religie – In Cautarea Drumului Comun” poate fi ascultata aici:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

sau folosind link-urile: http://prodiaspora.de
http://tunein.com/embed/player/s106078/
sau http://www.romaniaradio.ro/radio/radio-prodiaspora.shtml
sau http://www.liveonlineradio.net/germany/radio-prodiaspora.htm

MN: Felicitări, pentru emisiune, Mioara Gram! Respect special și mulțumiri, Maestre Victor Ravini. Pe cititorii cotidianului Mangalia News îi invităm să citească și celelalte articole semnate de Mioara Gram, minunata noastră concitadină, texană ”adoptivă”, materiale publicate de-a lungul anilor în ziarul nostru online: https://bit.ly/3xI8Icc.


Mangalia News, 15.08.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply