Mangaliotul Mihai Ionuț Grăjdeanu, din nou la Bruxelles, cu o expoziție de Benzi Desenate!

0
1570

farmec.ro
carturesti.ro%20
La 170 de ani de la nașterea și 110 ani de la trecerea în neființă a lui I.L. Caragiale, vă invităm să descoperiți banda desenată “O scrisoare pierdută”, realizată de Mihai I. Grăjdeanu, tradusă în premieră în limba franceză și expusă la galeria ICR Bruxelles, Belgia, până la finalul lunii august.

“Am muncit la elaborarea acestei benzi desenate, luni de zile. Am început cu portretizarea grafică a fiecărui personaj, apoi am desenat sute de secvenţe care ilustrează întregul text caragialian. Munca depusă este, oarecum, similară unei puneri în scenă, doar că regia este una în 2D, o transpunere din pagina de literatură în pagina de grafică”, aflăm de la autorul BD, Mihai I. Grăjdeanu.

“Pentru mine, Caragiale a fost scenaristul ideal. Materialul dramaturgic s-a pretat foarte bine la o bandă desenată pentru că acţiunile piesei se succed ritmat, personajele sunt conturate ca tipologii, umorul este bogat și fabulos. Cu 10 ani în urmă am folosit tot textul pentru a da naștere acestei benzi desenate, alb negru, respectând structura clasică a unei piese de teatru. Apoi, în 2017, am revenit asupra lucrării și am refăcut-o, de data aceasta color și mai scurtă. Iar anul acesta i-am dat drumul către publicul cititor de benzi desenate în limba franceză, i-am invitat să-l descopere pe Nenea Iancu și Cetățeanul Turmentat, să stea cu sufletul la gură până la rezolvarea misterului unei scrisori pierdute și toate acestea prin intermediul celei de-a 9-a Arte”.

MN: Serialul de articole publicate de Mangalia News cu și despre dragul nostru concitadin Mihai Ionuț Grăjdeanu, poate fi vizionat AICI.


Mangalia News, 14.08.2022. (Mădălina Corina Diaconu, UZPR).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply