Viteză în Coastă – Trofeul Straja, 71 de piloți înscriși pentru acest weekend. Emil Ghinea concurează cu NORMA M20F, la categoria CNVC2

0
696

farmec.ro
carturesti.ro%20

Campionatul Național de Viteză în Coastă ajunge în premieră, la finalul acestei săptămâni, la Straja, în Hunedoara, cu o etapă de coeficient 2, la care vor lua startul un total de 71 de piloți. Trofeul Straja va conta și pentru divizia secundă a campionatului, cu 26 de piloți înscriși.

Stațiunea hunedoreană este pentru prima dată în calendarul FRAS, iar piloții sunt gata să dea totul pentru un spectacol automobilistic la cel mai înalt nivel. Odată cu transformarea ei într-o rundă de coeficient 2, după anularea etapei de la Sinaia, competiția de la Straja a atras și un interes major din partea sportivilor.

Cu excepția lui Costel Cășuneanu, absent motivat după o accidentare la mână, care nu îi permite să piloteze o perioadă, toți sportivii din topul celor două mari categorii vor fi prezenți la startul de sâmbătă dimineață. Cei doi mari rivali din actuala stagiune, Octavian Ciovică (Radical SR8) și Emil Ghinea (Norma M20F), vor da o nouă luptă la Straja, iar de data aceasta li se alătură și Mihai Leu, cu noul său Radical SR8. Leu este la debutul său în sezonul 2022 de viteză în coastă și totodată pentru prima dată cu o astfel de mașină de concurs în această competiție. În sezoanele 2019, 2020 și 2021, acesta s-a impus la Categoria I cu un Ferrari 458 Challenge.

Acum, la Straja, în absența lui Cășuneanu, favorit să se impună la Categoria I este Alexandru Pițigoi. Pilotul de pe Porsche 911 GT3 Cup poate deveni și liderul categoriei dacă va câștiga etapa din acest weekend. Andrei Mitrașcă (Dacia Logan STCC) și bulgarul Pavel Shenkov (Lada 2107), următorii clasați în topul categoriei, sunt și ei pregătiți pentru concursul din județul Hunedoara.

Alte două surprize importante vor fi aparițiile pe traseu ale lui Bogdan Cuzma (Mitsubishi Evo 9), fost campion național absolut de viteză în coastă și Vali Porcișteanu (Mitsubishi Evo 9), fost campion național absolut de raliuri. E pentru prima oară când fanii de viteză în coastă vor avea ocazia să îi vadă pe cei doi în acțiune. Totodată, după o pauză lungă, se va întoarce la start și Cornel Gărdean, cu același model Subaru Impreza WRX, cu care a făcut spectacol și în anii trecuți.

Pe lângă cei 26 de piloți înscriși pentru Viteză în Coastă 2, Trofeul Straja va avea parte de o prezență numeroasă și la Istorice, unde 9 piloți se vor duela pentru prima poziție. Șase dintre aceștia concurează la Dacia Revival.

Startul festiv se va da vineri seară în fața Primăriei Municipiului Lupeni, acolo vor avea loc premierile și pentru cele două divizii ale campionatului. De altfel, parcul service va fi amenajat în fața cinematografului din Lupeni. Sâmbătă sunt programate recunoașterile și antrenamentele pentru Viteză în Coastă 1, iar la Viteză în Coastă 2 se vor desfășura și cele două manșe de concurs. Ziua de duminică este rezervată doar pentru prima divizie, cu prima manșă de concurs transmisă în direct de la ora 14:00 de canalele Prima Sport.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici: Straja lista inscrieri-090822

 

Detalii despre program, hartă și regulament particular găsiți aici: Straja Program-2022

Pentru VIDEO LIVE, click pe foto:


Mangalia News, 12.08.2022. sursa: FRAS.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply