Emil Ghinea, multiplul campion din Mangalia, prezent la etapa a treia a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă de la Straja, în perioada 13-14 august

0
639

farmec.ro
carturesti.ro%20

Etapa a treia a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă va avea loc la Straja, județul Hunedoara. Emil Ghinea, multiplul campion din Mangalia, va fi prezent, alături de multe alte nume cunoscute din automobilismul românesc, în perioada 13-14 august.

Viteza în coastă reprezintă una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodată și una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România. Într-o cursă de viteză în coastă fiecare concurent urmărește să obțină cel mai scurt timp (de unde termenul de viteză) pe un traseu de asfalt cu diferență de nivel parcurs în urcare (de aici și denumirea de „coastă”). Startul se dă individual, la interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu. Spre deosebire de raliuri, cursele de viteză în coastă necesită doar prezența pilotului, printre automobilele prezente la start regăsindu-se și monoposturi. Conform regulamentului Federației Române de Automobilism Sportiv, un traseu poate fi omologat pentru o etapă de Campionat Național de Viteză în Coastă, dacă are minim 3 km lungime iar asfaltul este de bună calitate. Pe traseu sunt amplasate posturi ale comisarilor de traseu, iar cronometrarea se face cu un sistem de fotocelule.

Urmează Deva Super Rally, în perioada 19-20 august, la care va participa și Campionul nostru, Emil Ghinea, căruia îi ținem pumnii și-i urăm Succes deplin la toate etapele de automobilism la care participă!

MN: Serialul nostru de articole dedicate pilotului Emil Ghinea poate fi vizualizat AICI.


Mangalia News, 08.08.2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply