Mangalia – Finanțare guvernamentală de 3 milioane de euro, pentru modernizarea străzilor din cartierul de case și din Dobrogea I

0
455

farmec.ro

Primăria Municipiului Mangalia a obținut o finanțare de aproximativ 15 milioane de lei, pentru două proiecte publice de infrastructură, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Cele două proiecte se referă la modernizarea mai multor străzi din cartierul de case al Mangaliei și cartierul Dobrogea I, zonă rezidențială unde se află în plină execuție proiectul european de extindere și reabilitare a rețelei de apă și canalizare, contractat de RAJA.

Astfel, vor fi asfaltate mai multe artere din cartierul de vest al orașului, printre care: Walter Mărăcineanu, Crinului, Maior Giurescu, M.I.Dobrogeanu, General Boerescu, 1 Mai, Gării, Ion Mecu. Pentru modernizarea acestor străzi, proiectul prevede o finanțare guvernamentală în valoare de aproape 10 milioane de lei. Un alt proiect se referă la modernizarea tramei stradale din cartierul Dobrogea I, pe următoarele străzi: Geo Bogza, B-dul Grigore Vieru, strada G-ral Dragalina și strada G-ral Boerescu.

„Prin aceste investiții, extindem infrastructura rutieră și pietonală din orașul nostru, în cartiere unde s-a intervenit mai puțin, în ultimii 20 de ani. Ne bucurăm că, totodată, prin proiectul RAJA, modernizăm complet sistemul de alimentare cu apă și canalizare din oraș și stațiuni. În continuare, vom atrage fonduri europene și guvernamentale pentru modernizarea și extinderea străzilor și utilităților în toate cartierele orașului și în stațiuni. În același timp, cu bani de la bugetul local, investim în parcuri, locuri de joacă, amenajări peisagistice, parcări și alte modernizări pe domeniul public”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.


Mangalia News, 05.08.2022.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply