Marian Oancea, profesor și antrenor de lupte la Mangalia este și salvator la ISU „Dobrogea“. Recent, a participat, pe mare, la salvarea a doi tineri (galerie FOTO)

0
769

farmec.ro
carturesti.ro%20
  • Plutonierul adjutant Marian Oancea, din Mangalia, are funcția de comandant de echipaj, iar de patru ani, pe timpul verii, își desfășoară misiunile pe o ambarcațiune de intervenție și salvare.
  • Ultima misiune la care a participat a fost o operațiune de salvare a doi tineri, care se aflau într-o situație periculoasă pe mare.
  • Pe lângă activitățile și misiunile de la ISU „Dobrogea“, Marian Oancea se dedică cu aceeași pasiune luptelor, pregătind, cu rezultate deosebite, sportivi la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu“ – CSS Mangalia.

Marian Oancea, cunoscut profesor de lupte din județul Constanța, care a lansat mulți sportivi pe orbita marii performanțe (la Mangalia), are și o altă misiune, pe lângă cea sportivă, aceea de salvator la ISU „Dobrogea“ Constanța. De 16 ani, el participă la activitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență, fiind implicat în ajutorarea sau salvarea semenilor care se confruntă cu diverse probleme.

Plutonierul adjutant Marian Oancea, din Mangalia, în vârstă de 40 de ani, are funcția de comandant de echipaj, iar de patru ani, pe timpul verii, își desfășoară misiunile pe o șalupă. Ambarcațiunea de intervenție și salvare este model Targa 25.1, are lungimea de 8,60 m, lățimea de 3,02 m și un motor de 300 de cai putere. Ca salvator, Marian Oancea a participat la multe misiuni, atât pe apă (în sezonul estival), cât și pe uscat (în restul anului), ultima dintre acestea fiind o operațiune de salvare a doi tineri, care se aflau într-o situație periculoasă la intrare în Portul Mangalia, între diguri, în gura portului. În acea zi, șalupa cu cinci persoane la bord (Marian Oancea și încă patru salvatori, dintre care trei scafandri), plecase la Vama Veche, unde cineva de pe plajă sunase la 112, spunând că s-ar vedea un om în larg, în pericol. Echipajul de pe șalupă a căutat două ore pe mare în acea zonă, însă nu a găsit nimic, iar, la întoarcere, salvatorii au observat, în gura portului Mangalia, doi tineri care se aflau pe o baliză de semnalizare și făceau semne disperate. Echipajul i-a observat, a informat ISU și a primit misiunea de a-i recupera de acolo și a-i duce în siguranță la țărm.

Continuarea, în ziuaconstanta.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply