În acest weekend, 2 Mai vibrează pe ritmuri de Jazz, Blues & More!

0
884

Un weekend de muzică bună, pentru oameni cu suflet tânăr! 29-30 iulie, în Grădina de Vară din 2 Mai, are loc prima ediție a Festivalului de Jazz, Blues&More 2022!Artiști renumiți vin în 2 Mai pentru a ne readuce aminte de atmosfera specială a spectacolelor din gradinile de vară, de pe litoralul românesc.

Este prima ediție a acestui festival, dar ne-am dorit să organizăm un eveniment special, într-un loc cu tradiție. În 2 Mai și Vama Veche se ascultă rock si jazz, iar renumele acestor sate pescărești a depășit granițele României. Acum 20-30 de ani, 2 Mai era cunoscut ca și reședința de vară a artiștilor. Și vrem să susținem evenimentele culturale aici, în Sudul litoralului. Avem nevoie de o muzică bună, de artă și cultură! Și nu există niciun alt loc mai potrivit pe litoralul românesc pentru un astfel de –„hubcultural, decât satul 2 Mai. De altfel, acest eveniment îi este dedicat – in memoriam – lui Sorin Rădulescu – Bibi, cel care a creat istorie în Vama Veche cu primul festival de jazz si blues”, declară Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Festivalul de Jazz, Blues&More 2022 face parte dintr-un proiect mai amplu al Primăriei Limanu: Cultura la Liman!

“Vara 2022 a debutat cu o serie de evenimente pe care le-am organizat în 2 Mai. Am avut o expoziție deosebită de picturi semnate de artista Silvia Radu. Tocmai s-a încheiat un eveniment de mare succes – Festivalul de Film si Teatru- Șerban Ionescu, un proiect de suflet pentru Magda Catone și Carol Ionescu. Timp de o săptămână am retrăit atmosfera extraordinară, atunci când 2 Mai era nucleul vieții artistice de pe litoralul românesc. Acum, ne pregătim de jazz și blues, un festival care aduce la malul mării artiști deosebiți. Urmează apoi un Târg de Carte, Poezie și Folk, dar și un festival de fotografie stradală. Direcția pe care vrem să mergem este foarte clară și ne dorim să reușim să creștem aceste evenimente, an de an”, mai spune Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

În weekend vă dau întâlnire la malul mării: Nadia Trohin&Mircea Tiberian Duo, Irina Sârbu Band, Balkanamera Jazz Q, Mike Godoroja&The Blue Spirit, Rareș Totu’s Midnight Sun-Aminda, Roxana Stroe Foxy Lady Band. Prezintă Mike Godoroja și Florian Lungu! Jazz, Blues&More 2022, în 2 Mai! Intrarea este gratuită!

MN: Mai multe despre Festivalul de Blues, Jazz & More de la 2 Mai, AICI și AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 29.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply