Budincă extraordinară, cu dovlecei, cașcaval și verdeață. Se prepară ușor și rapid

0
579

farmec.ro
carturesti.ro%20
Budinca din dovlecei tineri cu cașcaval și verdeață este foarte gustoasă! Este moale și suculentă la interior, iar suprafața îi este acoperită de o crustă crocantă și apetisantă de cașcaval. Se prepară ușor și rapid. Toți cer porții suplimentare!

INGREDIENTE:
-600 g de dovlecei;
-100 ml de lapte;
-4-5 ouă;
-150 g de cașcaval tare;
-3 căței de usturoi;
-ceapă verde — după gust;
-mărar — după gust;
-sare, piper negru măcinat — după gust;
-ulei — pentru ungerea tăvii.

MOD DE PREPARARE:
1.Spălați, uscați și tăiați dovleceii în cuburi potrivite. Fiind tineri, nu este necesar să-i curățați de coajă.
2.Mărunțiți ceapa verde și mărarul.
3.Puneți dovleceii, ceapa verde și mărarul într-un bol.
4.Pregătiți sosul: dați cașcavalul prin răzătoarea mare.
5.Spargeți ouăle într-un bol. Adăugați sarea, piperul negru măcinat și usturoiul trecut prin presa de usturoi. Bateți totul cu telul.
6.Adăugați laptele și iarăși amestecați.
7.Adăugați cea mai mare parte de cașcaval în compoziția de ouă (lăsați o cantitate mică pentru presărarea budincii).
8.Turnați așa-zisul sos peste dovlecei și amestecați foarte bine.
9.Ungeți tava cu ulei. Noi am folosit o tavă pătrată, cu latura de 20 cm. Transferați compoziția obținută în ea, răspândindu-o uniform. Presărați-o cu cașcavalul rămas.
10.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți budinca până se va acoperi cu crustă aurie. Timpul de coacere este de 40 minute.

Vă dorim poftă bună, alături de cei dragi! (sursa: https://retete-usoare.info/).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply