Sorin Mihai – Palatul Copiilor Constanța trebuie să își atingă potențialul!

0
1032

„Palatul Copiilor este unitate conexă a Inspectoratului Școlar Județean Constanța, cu finanțarea cheltuielilor exclusiv de la bugetul de stat. Deși legislația școlară ar permite finanțarea din partea administrației locale, până acum nu s-a identificat și un corespondent în legislația administrației publice, care să permită acest lucru.

În discuțiile purtate, primarul Vergil Chițac și-a arătat disponibilitatea de a implica Primăria Constanța, pentru a se aloca sume pentru întreținerea bazei materiale a acestei unități conexe. Împreună cu viceprimarul Ionuț Rusu, am inițiat un protocol de colaborare cu Primăria Constanța, care să dea posibilitatea finanțării Palatului Copiilor și din bugetul local. În scurt timp acest protocol va primi aviz ministerial. Astfel, baza materială va putea fi utilizată în afara programului Palatului Copiilor și de către copii și tineri din Constanța care nu sunt înscriși la activitățile specifice.

Demersul nostru are numeroase avantaje:
 baza materială va fi reabilitată și modernizată (terenurile de sport, bazin, sală de sport etc);
 parcul va fi întreținut și reamenajat, putând fi pus la dispoziția constănțenilor, ca loc de promenadă;
 sportul de masă va fi practicat atât în cadrul activităților comune, cât și după-amiaza sau în weekend, într-un spațiu modern;
 accesul sportivilor de performanță va fi mult mai facil (de exemplu, antrenamentul sportivilor olimpici la înot se va putea derula prin acest parteneriat);
 se va face o tranziție mai ușoară către înființarea, în subordinea Consiliului Municipal, a palatului copiilor, a cluburilor sportive școlare, ca instituții care desfășoară activități extrașcolare/ cu program sportiv suplimentar, conform art. 213, alin. (1) din proiectul Legii Educației Naționale”, scrie pe pagina sa de socializare, prof. Sorin MIHAI, inspector general, ISJ Constanța.


Mangalia News, 25.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply