Cum vor primi ajutorul de încălzire locuitorii Mangaliei, de la 1 noiembrie – Criteriile de atribuire

0
1043
Zilele trecute, Consiliul Local Mangalia a aprobat înlocuirea subvenției la prețul gigacaloriei, cu ajutorul de încălzire, acordat in funcție de veniturile lunare pe membru de familie. Astfel, de la 1 noiembrie, cei cu venituri mai mari vor plăti prețul întreg al gigacaloriei, respectiv 838,18 lei. Cei cu venituri mici și medii vor primi ajutorul de încălzire de la bugetul local, procentual, in completarea sprijinului financiar primit de la stat, in baza legii, dar cu respectarea unor criterii de atribuire.
De exemplu, nu vor primi:
-cei care nu au domiciliul in Mangalia,
-cei care au mai multe proprietăți sau surse de venit din care își pot permite sa se întrețină singuri, fără ajutor social de la Primărie.

In schimb, vor primi ajutorul de încălzire:
-gospodăriile cu venituri nete lunare de până la 2093 lei/membru de familie;
-persoanele singure ale căror venituri lunare nu depășesc 2550 de lei.

”Prin această măsură, încercăm să distribuim mai echitabil resursele limitate ale bugetului local, ajutându-i doar pe cei care au, intr-adevăr, nevoie de sprijinul Primăriei, respectiv persoanele singure, pensionari, persoane cu dizabilități sau cei cu venituri reduse. Nu este normal ca, din taxele si impozitele achitate de locuitorii orașului nostru, să plătim căldura, iarna, pentru apartamentele de vacanță ale unor proprietari din alte orașe”, subliniază Radu Cristian, primarul Mangaliei.

Criteriile exacte de atribuire a ajutorului de încălzire vor fi afișate la toate blocurile branșate la Goldterm, iar cei care se încadrează să primească ajutorul de încălzire, trebuie să depună dosarul la Serviciul Social, până la începutul sezonului rece. Pentru orice nelămuriri, puteți obține informații suplimentare de la Asociațiile de locatari sau Direcția Asistență Socială, la numerele de telefon 0341.140.113, 0730.202.188, sau e-mail: [email protected]


Mangalia News, 20.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply