Cum a ajuns Mamaia “Cenuşăreasa litoralului”. Nu mai are nici măcar turişti de weekend. „Nici localnicii nu mai vin!“ [FOTO]

0
564

În ultimii ani, staţiunea Mamaia a supravieţuit doar din turismul de weekend, însă principiul după care s-au ghidat agenţii economici „lasă că merge şi aşa“ nu mai funcţionează, din acest an. Cândva perlă a litoralului românesc, Mamaia este acum abandonată de turişti, de investitori şi de autorităţi.

În mijloc de sezon estival, în weekend, Mamaia e aproape pustie. Pe nisipul din zona Cazino a crescut iarbă, semn că nimeni n-a mai călcat din sezonul trecut. Zona de la marginea plajei a devenit coş de gunoi şi aici sunt aruncate obiecte de mobilier stricat şi gunoi menajer. Toate magazinele au lacăt pe uşă, iar geamurile protejate în toamna anului trecut cu bucăţi mari de placaj întâmpină trecătorii şi în plin sezon estival.

Terasele din piaţetă, de vânzare  

La piaţeta Cazino, doar câţiva trecători mai animă peisajul. Din terasele situate de-o parte şi de alta, mai sunt deschise doar două-trei, restul au postat afişe de vânzare sau de închiriere. Singurele terase care se încăpăţânează să supravieţuiască au scaunele goale, deşi ofertele de 20% discount sunt la tot pasul. „Foarte puţini turişti“, „O să închidem şi noi“, „Mamaia moare“, sunt cuvintele pe buzele tuturor vânzătorilor din centrul staţiunii Mamaia. Pe de altă parte preţurile continuă să fie foarte mari: un corn costă 8 lei, o îngheţată la tonetă 10 lei, un colac secuiesc 20 de lei, trei mici şi o chiflă 22 de lei, o clătită 25 lei. Nici fructele nu fac notă discordantă: un kilogram de pere sau caise se vinde cu 20 de lei, iar strugurii cu 25 de lei.

O vânzătoare de chilipiruri de la căsuţele de lemn ridicate lângă curtea Palatului Regal se plânge, la rândul ei, de numărul mic de clienţi: „Nu mai vin turişti. S-au speriat şi de preţuri şi de construcţiile de pe malul Lacului Siutghiol. Numai că niciun proprietar de hotel nu-şi face vacanţa aici, la Mamaia, ci în străinătate“, spune femeia. […]

Citeste mai mult în adev.ro/rf5yjw (Autor: Mariana Iancu).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply