Ovidiu Oprea – De ce nu vin turiștii în Mamaia? Hai să răspundem la această întrebare care stă pe buzele tuturor

0
839
„Vă amintiți de Caravana Digi24/Bibi Touring? A fost una dintre cele mai mari campanii de promovare turistică a României, cu accent pe obiective prea puțin cunoscute, prea puțin valorificate. Poate ar trebui reluată pentru Mamaia, cu oricare televiziune care dorește promovarea stațiunii, care în aceste zile are mult de suferit din cauza unei campanii mediatice agresive.

Hai să răspundem la întrebarea care stă pe buzele tuturor:
– De ce nu vin turiștii în Mamaia?
– Parcarea scumpă! – De acord! 96 de lei/zi este chiar prea mult, dar dacă după ședința CL de mâine, 18 iulie a.c. se va aproba înjumătățirea ei prin eliminarea tarifului de noapte, ar putea fi accesibilă. În oricare stațiune sau oraș, parcarea se plătește! Pe de altă parte, cam 70% dintre hotelurile din Mamaia, oferă pentru clienții lor, parcare GRATUITĂ! #BIBITouring are o evidență a hotelurilor cu parcare gratuită!
Plajă prea lată, cu scoici! – Așa este, însă acest proces s-a desfășurat și în anii 80 când plajele din Mamaia s-au mărit, Vă amințitți? Apoi, treptat, nisipul a devenit cel mai fin, de pe întreg litoralul românesc. Trebuie să avem puțin răbdare, marea mânâncă anual câte o bucată de litoral, era nevoie de această înnisipare.
Anul trecut s-a spus că șezlongurile sunt prea departe de mare. Anul acesta sunt lângă malul apei la tarife de 25-40 lei/zi. Unii mai oferă si o băutură și un zâmbet. În plus, multe plaje au amenajate pavaje din lemn, de la faleză până la șezlong.
Tarife prea mari, la recepție! – Păi cine vă pune să veniți fără rezervare si să rămână doar tariful de recepție disponibil? Agențiile de turism au tarife negociate cu hotelierii în folosul turistului, tarife care de cele mai multe ori sunt mai bune decât cele de pe booking, unde lipsesc ofertele speciale cu zile gratuite, last minute, etc Mulți spun că tarifele au explodat! Ca om care le văd zilnic si pot compara cu anii trecuți, tarifele în 2022 s-au mărit în medie cu 10%, ținând cont de majorările utilităților, în primul rând.
Mâncarea în restaurant, scumpă! O ciorbă este între 24-30 lei, o friptură cu garnitură intre 35-40 lei. Si aceste preturi sunt de la restaurantele hotelurilor cu 4*. Nu cred că sunt prețuri nesimțite având în vedere toate scumpirile din piețe. Mai sunt si autoservirile cu meniu complet între 25-35 lei. Dar aveți si varianta all inclusive si scăpați de toate aceste dureri de cap.

Mai există și cheful de a fugi din România după această pandemie care văd că revine. Poate mulți turiști fug la vecinii din Bulgaria, în Grecia sau Turcia. Este de înțeles acest lucru. Pe mine mă intristează comparația de tarife si când se amestecă merele cu perele. Cine doreste să vină la Mamaia, va veni în continuare! Se adreseaza unui anumit segment de turiști, așa cum Vama Veche se adreseaza altui segment. Iar dacă pleci în vacanță, simte-te bine si lasă toate problemele să treacă pe lângă tine. Altfel te vei enerva si tu si pe cei de lângă tine. Nu există perfecțiune si încă sunt multe lucruri de făcut, dar off-urile turistilor, demontate mai sus, nu cred că sunt un impediment pentru o vacantă reușită la Mamaia! Vorbiți cu un agent de turism care cunoaște produsul si veti obține cele mai bune variante pliabile pe stilul vostru de vacanță”. (Ovidiu Oprea).

Comment – C.M: „De acord. Vorbeam deunăzi cu o prietenă care se plângea că ar vrea să ajungă la mare, dar nu se poate lipi din cauza prețurilor care au explodat. Am intrat de curiozitate pe Booking, am făcut o simulare și am avut surpriza ca minim jumătate din foarte multele oferte să le găsesc la prețuri absolut decente (și, cu ocazia asta, am rezervat și eu pentru un weekend la un complex de 5*, unde nu m-aș fi gândit vreodată că mă voi “lipi”). Am spus-o mereu: există variante pentru toate buzunarele, trebuie doar să lași ideile preconcepute și să te informezi”.


Mangalia News, 19.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply