Mamaia se prăbușește, sudul litoralului înflorește. Ce stațiuni preferă acum românii

0
773

Stațiunile din sudul litoralului atrag un număr mai mare de turiști în acest sezon estival comparativ cu aceeași perioadă din 2019, an de referință în turismul autohton. O analiză comparativă a evoluției rezervărilor în stațiunile autohtone de la Marea Neagră realizată de Litoralulromanesc.ro arată că cea mai mare creștere a volumului (număr de turiști) în 2022, față de perioada de dinaintea pandemiei, se înregistrează în unitățile de cazare din zona Neptun-Olimp. În schimb, Mamaia pierde aproximativ 20 de procente din turiștii care se cazau în stațiune în 2019.

Datele centralizate evidențiază faptul că Eforie Nord a luat locul stațiunii Mamaia în clasamentul zonelor preferate de români pentru vacanța la Marea Neagră.

Astfel, cu o creștere de 30% a numărului de turiști în comparație cu aceeași perioadă a anului 2019, Eforie Nord conduce, în acest sezon, topul stațiunilor preferate, fiind principala opțiune de vacanță mai ales a familiilor cu copii datorită unităților de cazare în regim all inclusive din stațiune.

„Privit în ansamblu, litoralul autohton rămâne o destinație căutată de români; de pildă, noi, ca turoperator, suntem cu 40% peste vânzările din 2019 și cu 20% peste cele din 2021. Dar fenomenul la care asistăm este, în esență, o <<deplasare a plăcilor tectonice>> pentru că în vreme ce la Mamaia se cazează mai puțini turiști, crește numărul celor care aleg sudul litoralului, Eforie Nord fiind stațiunea cea mai solicitată”, subliniază Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Șase motive pentru care Mamaia este dezolant de pustie anul acesta

Citiți continuarea pe ct100.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply