Gigi Haleț – Clipe de viață. Rătăcit printre ai noștri | Cea mai bună prietenă a soției…

0
637

farmec.ro
carturesti.ro%20
Tot în Coiciu, dar acum ceva mai târziu, eu, om însurat, la casa mea, vechea casă părintească pe care o modernizasem cu parchet de stejar, cu o curte mică interioară, cu multă iarbă, un leagăn, pereți albi, o vie frumoasă, căpșunică nu altceva, ca la fiecare om gospodar la casa lui, când, într-o seară, mă trezesc eu singur toată noaptea cu cea mai bună prietenă a lu’ nevastă-mea venită în vizită tocmai din București și având de gând să doarmă la noi. De ce nu era a mea acasă nu îmi mai aduc aminte și nici prin cap nu îmi trecea că poate se înțeleseseră amândouă gen “stai tu dragă cu al meu în seara asta, să nu întrebe ăsta de mine altcumva decât e nevoie”.

Eu, ca orice băiat bine crescut, aveam vreo 35 de ani, iar prietena cea mai bună a lu’ nevastă-mea vreo 28, adică se putea conta pe noi că știam ce avem de făcut, nu ne pierdeam cu firea și nici nu pierdeam timpul cu prostii sau cu povești. I-am pregătit camera pentru înnoptat, am hrănit-o și am invitat-o pe canapea, să vedem ceva filme. Aveam un video pricopsit, japonez, adus din Germania de o prietenă balerină. Canapeaua cam mică, din aceea gen colțar pe care stau doi unul lângă altul doar dacă se înghesuie puțin. Cum naiba s-a nimerit, hop și un film destul de porno, dar pentru că nimeni nu a protestat, l-am urmărit cu pasiune, curiozitate și atenție. Îmi aduc aminte că aveam deja o mână pe un sân de-al ei cam micuț, cam franțuzesc, ca să nu zic altfel, dar era plăcut și puteam sta astfel liniștiți amândoi. De ce nu m-am jucat cu mâinile și cu altceva sau altcumva, nu mai țin minte, mai ales că prietena cea mai bună a lu’ nevastă-mea stătea liniștită, se cuibărise bine pe lângă mine, iar capoțelul subțirel nu ne deranja în niciun fel, deși cred că ar fi fost mult mai bine fără el.

Ne simțeam bine amândoi, filmul era plăcut, educativ, ea având destulă încredere în mine că sunt om serios, nu un mitocan pofticios și de nestăpânit, credeam eu. Cum s-a terminat filmul, ea s-a sculat în liniște și s-a dus la ea în cameră. Acolo, din ușă, m-a privit îndelung, ca și cum mai voia ceva iar eu mă descurcam greu cu neliniștile unui soț cuminte, neînțelegând niciodată ce este în capul celei mai bune prietene a lui nevastă-mea. În capul meu erau toate foarte bine amestecate. Acum să nu credeți că eram prea timid sau fricos, sau mai știu eu ce vă trece vouă prin cap. Cred că mă gândeam că ce urma era prea greu pentru mine, nu pentru cea mai bună prietenă a lu’ nevastă-mea. Acum dacă mă gândesc bine și îmi aduc aminte cu plăcere, nu zic că îmi pare rău, dar cred că puteam face și altcumva. Nevastă-mea nu a apreciat niciodată la mine un astfel de comportament. Vă imaginați că prietena ei cea mai bună nu i-a povestit ce și cum?! Am tot văzut felul de a se infiltra în viața unei familii a “celei mai bune prietene a soției”, care, de cele mai multe ori e cu ochii și cu ce o mai putea pe soțul respectivei. Din joacă, din curiozitate, din răutate, nu cred că putem afla, mai ales pentru că, de fapt, nu ne interesează și de cele mai multe ori ne amuzăm de rezultatul final. Una plânge, alta râde.

MN: Alte scrieri ale prietenului drag Gigi Haleț, realizate în stilul său fermecător, inconfundabil și publicate de Mangalia News, puteți citi AICI.


Mangalia News, 15.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply