Primăria Mangalia a eliminat taxa de parcare în oraș și în stațiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter și Neptun-Olimp

0
855

Consilierii locali din Mangalia, reuniți într-o ședință de îndată, în cursul zilei de joi, au adoptat un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Radu Cristian, care vizează suspendarea plății tarifului pentru utilizarea locurilor de parcare amenajate în oraș și stațiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter și Neptun-Olimp, până la sfârșitul actualului sezon estival.

Astfel, turiștii care petrec vacanța la mare, în stațiunile administrate de Primăria Mangalia, vor fi scutiți de plata parcării, respectiv de 3 lei/oră pentru autoturisme și de 5 lei/oră pentru autoutilitare, tariful pe zi fiind de 15 lei, pentru orice tip de autovehicul.

„Am luat această decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic și pentru a încuraja cât mai mulți turiști să petreacă vacanțele în stațiunile Mangaliei, fără a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase mașina, în parcările publice din oraș și stațiuni”, a declarat primarul Radu Cristian.

Totodată, edilul a mai declarat că va propune celorlalți primari ai localităților cu ieșire la mare să facă o adresă comună către Parlamentul României, prin care să solicite modificarea legislației în vigoare, în sensul transferării sectoarelor de plajă în administrarea Unităților Administrativ-Teritoriale.

„Voi propune colegilor primari să facem front comun pentru a cere Parlamentului modificarea legislației specifice privind administrarea plajelor, astfel încât acestea să fie preluate de Primării și date ulterior în folosință hotelierilor, în condițiile legii. Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui șezlog sau pentru a putea pune un cearșaf pe nisip. De aceea, singura soluție este ca plajele să ajungă direct la hotelieri, care să ofere gratuit șezlonguri turiștilor”, a explicat Radu Cristian.

El a mai spus că o altă măsură destinată încurajării turismului are în vedere realizarea, cât mai urgent, a drumului expres care să lege Autostrada A2 de stațiunile din sudul litoralului. „Pe această cale, solicit tuturor parlamentarilor de Constanța să susțină acest proiect pentru a fluidiza traficul rutier și a facilita accesul turiștilor către mare, fără a mai sta în trafic ore în șir. Vom ține legătura cu autoritățile statului, pentru a obține cât mai repede cu putință aprobarea pentru realizarea acestei rute alternative pentru turiști. Proiectul a avansat considerabil și există șanse să obținem finanțare încă de anul acesta”, a completat primarul Radu Cristian.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 14.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply