Cultura la Liman – Cu un Super concert Taraf de Caliu, începe Festivalul de Teatru și Film “Șerban Ionescu”, Duminică, 17 iulie! Vă așteptăm la 2 Mai!

0
975

Cultura la Liman – Vă așteptăm la teatru si film! Din 17 iulie, începe Festivalul de Teatru și Film “Șerban Ionescu”! La noul Cămin cultural din 2 Mai.

» A început numărătoarea inversă pentru cel mai tânăr și neliniștit festival al verii!
La finalul acestei săptămâni, ne vedem în 2 Mai, la inaugurarea celei de-a doua ediții, care va fi urmată de un Super concert, susținut de Taraf de Caliu.

» PREZENTARE

Foștii membri de la Taraf de Haïdouks, care au încântat publicul de pe întreg mapamondul mai bine de trei decenii și s-au reunit de câțiva ani sub numele Taraf de Caliu sunt prezenți în programul oficial din 2022 al prestigiosului Edinburgh International Festival. Dar înainte de a participa la unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru din lume, se opresc și la 2 Mai pentru a deschide a doua ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”.

După mai bine de trei decenii de turnee internaționale, membrii fondatori de la Taraf de Haïdouks au revenit acasă pentru a începe un nou proiect muzical: Taraf de Caliu. Muzicienii, originari din Clejani, sunt ultima generație de lăutari autentici care fac cunoscută, în întreaga lume, tradiționala muzică lăutărească specifică regiunii sudice a României, un gen muzical ce le-a adus recunoaștere internațională, propulsându-i pe marile scene ale mapamondului. De câțiva ani, în frunte cu liderul lor, virtuozul violonist Caliu, au revenit în atenția publicului meloman, fiind prezenți la importante evenimente culturale de pretutindeni.

Din 1991, anul în care creațiile lor au devenit cunoscute în Europa de Vest, muzicienii de la Clejani au cântat în cele mai diverse contexte culturale, oferind concerte la Tokyo, Paris, Singapore, New York, Istanbul, Londra și Los Angeles. Printre fanii și colaboratorii lor se numără Yehudi Menuhin, Kronos Quartet, Johnny Depp și Yohji Yamamoto.

Sub numele Taraf de Haïdouks, grupul a primit, în 2002, Premiul BBC World Music pentru cea mai bună trupă din Europa și Orientul Mijlociu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai multe informații despre eveniment aici: https://festivalulserbanionescu.ro/event/taraf-de-caliu/


Mangalia News, 14.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply