Cultura la Liman: ”De ce 2 Mai? Pentru că aici, la noi în zonă, era… altceva! Era locul boem, liniștit și extrem de frumos!” – Vernisajul Expoziției Silvia Radu – Miercuri, 13 iulie, ora 14:00, în incinta Căminului Cultural 2 Mai

0
643

”De ce 2 Mai? Pentru că aici, la noi în zonă, era… altceva! Era locul boem, liniștit și extrem de frumos!”. Iată cum era descris satul 2 Mai, atunci când acest loc era reședința de vară a artiștilor români:

„Astea erau locurile artiștilor, era high-life-ul, protipendada mergea acolo. La 2 Mai era o nebunie, cȃnd am ȋnceput noi să mergem ȋn ‘62-’63 era super. În primul rȃnd, era drăguţ pentru că nu se făcea nudismul ȋn comun, ȋncă, și Gorduz făcea un cort din cerceafuri, punea 4 beţe și mă ȋnconjura cu cearceafuri și acolo făceam nudism. Eram decenţi pe vremea aia și ce viaţă era. Toţi artiștii, cȃrciuma aia – era o cȃrciumă vis-a vis, nu mai știu unde mȃncam garizi d-ăia mici și era foarte amuzant, foarte amuzant. Am avut bucuria, la un moment dat, eu să pictez și Gorduz să sculpteze, ȋntȃi niște bucăţele de lemn, după aia s-a dus de-a văzut ce-i cu pietrelea alea și-a găsit locul de sculptură și eu am inceput să pictez. Mi-am găsit loc. Întȃi pictam mai aproape, dimineaţa pictam chiar aproape de plajă, pentru că nu mă duceam departe, după masa mă duceam la locul ăla ȋndepartat, pentru că acolo ȋmi plăcea, pe faleză, pictam numai dreapta și stȃnga, malul din dreapta și malul din stȃnga. Și cȃnd ajungeam acolo mă ȋnchinam lui Dumnezeu și-i mulţumeam că mi-a permis să mai ajung acolo”, povestește artista Silvia Radu despre atmosfera de odinioară din 2 Mai și Vama Veche, într-un interviu acordat Iulianei Dumitru, în anul 2015.

Expoziție Silvia Radu – miercuri, 13 iulie, ora 14:00, în incinta Căminului Cultural 2 Mai.


Mangalia News, 11.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply