Doru Antonesi, fondator al faimosului grup umoristic ”Divertis”, vă oferă recentele sale volume intitulate: ”Povești cenzurate – Falsuri combinate”, ”Titi Smeureac, ciobanul freelancer” și ”Albă ca varul și cei 7 zugravi”. Lectură plăcută!

0
1068

farmec.ro
”Am încălecat pe-o șa și-am mai scris niște povești pentru dumneata. Cenzurate, nu oricum. Împletite cu enigme deșucheate și cu falsuri combinate, să îți aduc umorul de altădată”. 
”Iubite navigator de pe internet,
Vine o vreme când un umorist născut în 1959 trece de la fantasmele erotice la fantasmele clorotice şi apoi la fantasmele tehnice, electrotehnice şi electrocasnice. Privind în lumea virtuală, plină de magazine şi hoți virtuali, eu văd că nu văd nimic. Și după ce am umplut fişiere cu glume, unele sărate, altele nu, că trebuie şi bolnavii de rinichi să guste câte puțin umor, mă uit ca hackerul la poarta nouă a serverului. După atâta vreme, creierul merge ca un microprocesor străvechi la 50 de megahertzi. Memoria RAM e aşa de mică, încât trebuie să fac SWAP-uri dese pe caietele hard vechi. Pentru inspirație, mai merge din când în când un „overclocking”. Am un program de „overclocking” foarte bun: două şprițuri dimineața, două la prânz şi zece seara. Frecvența se duce la 100 de megahertzi şi mintea-ți stă în loc. Mă uit în BIOS grafie şi zic: oare să dau un „reset” şi să încarc setările de fabrică, tocmai acum când au apărut şi pe piața românească umorişti cu interfețe groase, cu acces direct la memoria colectivă pe bancuri fără perdea?
Păi, dacă bag un soft nou şi strâng din floppy dinți, poate că merge. Atâta timp cât nu ne dă peste BOOT publicul.
Hai că s-au încărcat driverele, trebuie să pornesc imprimanta pentru tipar. La treabă, tinere, că rețeaua merge! Cea mai recentă carte a mea – Povești cenzurate – Falsuri combinate, este disponibilă aici: https://bit.ly/3aov3Uq”. (Doru Antonesi).

„O parodie de carte! Era de așteptat, dat fiind că autorul ei e actor de comedie și parodii…”. – Mirela Butaru. 🙂

Descriere
Pentru cine nu știe, Doru Antonesi este membru fondator al celui mai faimos grup de umor din România, Divertis. Sau, simplu spus, un Divertisman. Autor al altor 2 volume lansate la Bookzone, Titi smeureac, Ciobanul freelancer și Albă ca varul și cei 7 zugravi, Doru revine în forță cu un nou volum de proză scurtă, dar tare amuzantă, pentru cei care apreciază umorul de altădată. Deși grupul s-a destrămat de mai bine de un deceniu, Doru activează încă în domeniul comediei, continuându-şi misiunea de a aduce zâmbetul pe buze românilor, atât prin grupul Distractis, cât și prin cărțile sale. Cu un stil total atipic de a prezenta situații cotidiene și amintiri personale, Doru transformă istoria recentă într-un șir de povești cenzurate, enigme deșucheate și falsuri combinate. Acestea surprind schimbările prin care a trecut societatea românească în ultimul deceniu de dictatură și în tranziţia spre democrație într-un mod plin de umor, purtând amprenta inconfundabilă a unui scriitor care este deopotrivă un bun observator al fenomenului social și un veritabil maestru al hazului de necaz.

Recenzii anterioare:

„O lectură plăcută ce vă va pune la curent cu starea națiunii în Făurei, județul Brăila, dar și la nivel național și internațional în domeniul politic și social. Cartea este o cronică a transhumanței moderne pe bază de Facebook, un prilej pentru a învăța o mulțime de cuvinte noi, de a admira abilitățile politice locale ale partidului și alte lucruri pe care sper că veți avea curiozitatea să le aflați singuri”. – Ionuț Trufin.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Mi-a plăcut. Scrisă cu mult umor, se poate citi foarte ușor. Realități din România îmbrăcate într-o formă hazlie, așa cum știe românul să facă haz de necaz”. – Gabriela Solomon.

Cele trei volume semnate de Doru Antonesi pot fi procurate de aici: (click pe foto).

 


Mangalia News, 10.07.2022.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply