Turneul ”Citadele Culturale Dobrogene”, la Grădina Culturală Callatis Mangalia, sâmbătă, 9 iulie – Spectacol sincretic, în care se îmbină muzica de calitate cu arta plastică de valoare

0
1412

În perioada 7 -17 iulie 2022 vor avea loc ultimile 4 manifestări ale turneului “Citadele culturale dobrogene”. Trei artiști importanți, născuți la Constanța, își vor unii forțele și vor oferi serate de neuitat: chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, adică membrii Duo-ului Kitharsis și pictorul Mugur Popa.

Spectacolele sincretice, în care se îmbină muzica de calitate și arta plastică de valoare, vor avea loc după următorul program:
– joi 7 iulie, ora 17 – Casa Avramide din Tulcea,
– vineri 8 iulie, ora 17 – Muzeul de Artă din Constanța,
– sâmbătă 9 iulie, ora 19 – Mangalia, în Grădina Culturală Callatis,
– duminică 17 iulie, ora 16 – Castelul Pelișor din Sinaia.

Parteneri ai turneului sunt: Institutul de cercetări eco-muzeale „Gavrilă Simion” – Tulcea, Muzeul de Artă din Constanța, Direcția de Cultură și Sport Mangalia și Muzeul Național Peleș. Acest periplu cultural se bucură de sprijinul Ameropa Grains, companie care recunoaște arta și cultura drept domenii de excelență și alege să fie partener al unor importante manifestări culturale românesti, așa cum este și Turneul “Citadele Culturale Dobrogene”, prin intermediul căruia își propune promovarea C.A.R.E., valorile-fundament ale companiei: Conexiune puternică, Agilitate, Responsabilitate, Expertiză.

Duo Kitharsis este alcătuit din chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, muzicieni de exceptie, laureați cu Marele Premiu la Festivalul Internațional de Chitară Clasică Olsztyn (Polonia, 2014), Locul I la Concorso di Esecuzione Musicale „Citta di Piove di Sacco” (Padova, Italia, 2014), Locul I la Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale Castel Ritaldi (Italia, 2014), Locul al II-lea la Concursul International de „Duo de Chitară” L.I.G.I.T.A. (Liecthenstein, 2016), Premiul I la Concursul Internațional de Muzică de Cameră “Ciutat d’Elx” Ediția a XX-a, Elche, Spania, în 2018 și Trofeul Concursului “Drumul spre celebritate”. De-a lungul timpului, de la fondarea sa din 2009, Duo Kitharsis a concertat pe scene importante din Franța, Germania, Italia, Polonia, alături de renumiți muzicieni și de mari orchestre naționale, precum Orchestra de Cameră Radio. In 2017 înființează la Bucuresti „The Flat Guitar Academy”, în cadrul căreia propun doritorilor să descopere noi posibilități ale chitarei, pe toate planurile de la chitară clasică, la chitară electrică, electroacustică și chitară bas. In toamna anului 2021, The Flat Guitar Academy și-a deschis porțile și la Constanța.

Pictorul Mugur Popa, absolvent al școlii de artă din Constanța și al Universității de Arhitectură “Ion Mincu” din București, este stăpân al perspectivei și al construcției fizice, se dedică artei, creaţiei plastice, se lasă pradă, cu uimire şi încântare, spontanului şi impulsului, exploziei cromatice a culorilor de apă sau modelajului în tonuri de ulei sau a nebănuitelor acrilice. Explorează tehnici diverse, din ce în ce mai moderne şi mai expresive, dar în tot ce aşterne pe hârtie, pânză sau alte materiale, ni se relevă tuşa sa personală, viziunea originală ca o amprentă de suflet şi simţire. Oameni şi peisaje, arhitecturi citadine și teme marine sunt tratate de Mugur Popa cu bucuria descoperirii şi inteligenţa estetică a celui dăruit cu talent.

Cu ocazia manifestărilor din cadrul turneului va continua campania de donații “Viitorul artei”, prin care dorim să spijinim tinerele valori culturale românesti.
Organizatori: Flat Guitar Lessons srl și Asociația Pro Valores.
Parteneri: Institutul de cercetări eco-muzeale „Gavrilă Simion” – Tulcea, Muzeul de Artă din Constanța, Direcția de Cultură și Sport Mangalia și Muzeul Național Peleș.
Sponsor: Ameropa Grains.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 04.07.2022. Republicare: 06.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply