ROMÂNIA – ARGENTINA: 3-2!!! Se întâmpla acum 28 de ani, în sferturile Campionatului Mondial de Fotbal. Gheorghe Hagi și Ilie Dumitrescu marcau golurile României în victoria împotriva Argentinei, vicecampioană mondială la acea vreme! [VIDEO]

0
597

farmec.ro
carturesti.ro%20

Se întâmpla azi, acum 28 de ani… Gheorghe Hagi și Ilie Dumitrescu, de două ori, marcau golurile României în victoria cu 3-2 împotriva Argentinei, pentru a atinge cea mai mare performanță din fotbalul românesc de până atunci și de până acum, în sferturile Campionatului Mondial. Victoria este cu atât mai mare cu cât sud-americanii erau în acel moment vicecampionii mondiali în exercițiu și foști campioni mondiali în ediția anterioară.

Ceva mai târziu, tricolorii și-au luat alintul “Generația de Aur” și s-a râs uneori de ei că nu au câștigat niciodată nimic și că nici măcar nu au jucat o finală sau o semifinală de turneu final, dar se consideră o generație de aur. Dar acum, după atâta timp, dacă te uiți în jur, ai putea să-i contrazici?

Cei mai în vârstă își aduc aminte de acele vremuri cu un zâmbet nostalgic în colțul gurii, iar cei mai tineri nu pot decât să le asculte poveștile cu puțină invidie, pentru că ei au fost parte din această bucurie națională. “Ce fotbal aveam!”, “Puteam să ne batem cu orice echipă din lume, la orice oră!”, “Nu ne era frică de nimeni!”, “Din contră, altora le era frică de noi”, “Trebuia să jucăm finala”. Serios? România atât de bună? Da, atât de bună, azi, acum 28 de ani!

3 iulie 1994. România 3-2 Argentina. O victorie uriașă, care într-un mediu sănătos ar fi trebuit făcută uitată de generațiile următoare, cu alte calificări și meciuri la fel de mari, dar, iată că, după 28 de ani, deschidem același sertar cu amintiri, pentru că asta e tot ce ne-a rămas de atunci și până azi. (sursa: Cu si despre fotbal).

TVR: Momente din una dintre cele mai bune partide, dacă nu cea mai bună, realizate de echipa Naţională de fotbal a României, difuzate în cadrul emisiunii Replay de pe TVR2. 3 iulie 1994, Pasadena, SUA, FIFA World Cup, România – Argentina: 3-2 (2-1). Golurile au fost marcate de Ilie dumitrescu (11′, 18′) şi Gheorghe Hagi (58′), pentru România, respectiv Gabriel Batistuta (16′) şi Balbo (74′), pentru Argentina.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply