Programul „Respect” – CL Mangalia a aprobat noi bonificații pentru seniorii orașului

0
613

Consilierii locali din Mangalia au adoptat, în ultima ședință ordinară, cea de pe luna iunie a.c, un proiect de hotărâre prin care seniorii localității să beneficieze, în continuare, de o serie de măsuri de protecție socială.

În semn de respect pentru aceștia, persoanele care au împlinit 70, 75, 80, 85, 90, 95 și 100 de ani, dar şi 50 de ani de la căsătorie sunt recompensate, lunar, de municipalitate. Astfel, septuagenarii şi cei care au împlinit 75 de ani primesc de la Primărie 350 de lei, octogenarii, cei care au împlinit 85 de ani, precum şi nonagenarii, dar şi familiile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie – câte 400 de lei, iar cuplurile care au ajuns la 60 de ani de căsătorie și peste această cifră primesc, de asemenea, câte 1000 de lei.

Pe lângă recompensele financiare, toți seniorii orașului sunt felicitați de edilul Radu Cristian, într-un cadru festiv, iar printr-o nouă modificare în HCL, vârstnicii beneficiari ai acestei măsuri vor primi acasă și câte un tort pentru a marca ziua de naștere. De ajutorul acordat de municipalitate beneficiază și persoanele recent pensionate, printr-un program implementat de administrația locală, intitulat „Respect”. Astfel, reprezentanții municipalității acordă 500 de lei persoanelor pensionate, pentru contribuția la dezvoltarea orașului, de-a lungul anilor, dar și flori, diplome, precum și câte un tort.

„Prin aceste măsuri, dorim să ne manifestăm prețuirea față de seniorii Mangaliei, să le mai diminuăm din grijile și nevoile de zi cu zi, părinților și buniciilor noștri, care, de multe ori, au pensii prea mici pentru cât au muncit. Dumnealor trebuie să completeze o cerere sau să trimită pe altcineva să depună actele și noi îi vom suna să vină la premiere. Atât persoanele vârstnice care sunt felicitate pe categorii de vârstă, cât și cele recent pensionate, beneficiare ale programului „Respect”, au toată susținerea noastră”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.


Mangalia News, 05.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply