Cultura la Liman – Vară plină de evenimente, culoare și conținut, la 2 Mai! Expoziție de pictură, Festival de teatru și film, seri de blues & jazz, folk și poezie, dar și un Târg de Carte și un Festival de fotografie! PROGRAMUL, aici! [VIDEO]

0
841

Cultura la Liman – Vara asta ne vedem în 2 Mai! Expoziție de pictură, teatru și film, blues & jazz, folk și poezie, dar și un Festival de fotografie! Este un sezon frumos, cu evenimente complexe și artiști faini!

Ne-am dorit sa readucem în 2 Mai atmosfera specială de odinioară! Anul acesta, localitatea se va transforma într-o adevărată reședintă de vară pentru artiști!

Pe 17 iulie, începe un Festival de film și teatru, iar desfășurarea este amplă! Vor fi piese de teatru, ateliere pentru copii și adolescenți, concurs de scurtmetraje, dar și concerte! Intrarea va fi liberă, iar fiecare seară a festivalului se va încheia cu o proiecție de film!
Va fi o săptămână în care satul 2 Mai va fi capitala teatrului și filmului pe litoralul românesc! Promitem o atmosferă de neuitat, piese faine si filme interesante!
Revenim cu detalii si programul complet! Ne vedem la deschidere, pe 17 iulie, in 2 Mai!

Înainte de sfârșitul celei de-a doua ediții a festivalului, ne bucurăm de un concert rock de zile mari al trupei byron, fredonăm și dansăm împreună sub clar de lună, aproape de malul mării din 2 Mai.
Intrarea la concert este liberă, în limita capacității spațiului de desfășurare.
» INFO despre eveniment aici: https://festivalulserbanionescu.ro/event/byron-concert /
» Programul detaliat al festivalului aici: https://festivalulserbanionescu.ro/program/.

Cultura la Liman: Am promis muzică bună, un apus spectaculos și vocea mării în fundal! Ne onorăm promisiunile! La finalul lunii iulie, ne bucurăm cu toții de jazz, blues&more.
Artiști renumiți (re)vin în 2 Mai pentru a ne readuce aminte de atmosfera caldă a spectacolelor din grădinile de vară! Timp de două zile, 2 Mai va răsuna pe ritmuri de jazz și blues, iar spectacolele vor fi perfecte pentru o seară de vară, la malul mării! Asadar, nu vă faceți alt program pentru 29 și 30 iulie! Mergem cu toții la concert, în 2 Mai!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Artista Silvia Radu este un nume de referinţă pentru arta plastică românească și autoarea celebrelor expoziții „Grădina cu Îngeri”, denumite astfel la îndemnul criticului de artă Dan Hăulică. La Timișoara, lucrarea Silviei Radu este amplasată în piața Sfântul Gheorghe și reprezintă un emoţionant omagiu adus tinerilor ce s-au jertfit în Decembrie ’89. Profund atașată de zona 2 Mai – Vama Veche, artista dedică o serie de lucrări acestui spațiu, iar expoziția organizată în cadrul proiectului „Cultura la Liman” prezintă faleza dintre 2 Mai și Vama Veche din mai multe perspective și prin ochii unui artist. Contribuția doamnei Radu nu s-a rezumat însă numai la arta domniei sale – alături de soțul său, sculptorul Vasile Gorduz, a ridicat biserica din Vama Veche! O poveste cu suflet, dar și câteva date despre doamna Silvia Radu: https://www.cotidianul.ro/silvia-radu-cred-ca-fac-parte…/

“Cultura la Liman” – un proiect al Primăriei Limanu, conceput pentru a impulsiona viața culturală a satului 2 Mai, o localitate cu tradiție pentru comunitatea artiștilor români.
În urmă cu 20 de ani, satul pescaresc 2 Mai era recunoscut ca reședință de vară a artiștilor. Povestea trebuie să meargă mai departe! “Cultura la Liman”, înseamna, de fapt, o serie de evenimente susținute de Primăria comunei Limanu, ce au ca scop principal promovarea artiștilor, a valorilor culturale autohtone dar și a satului 2 Mai ca “hub” al culturii pe litoralul românesc.

Noaptea ne va prinde iar, cu același jar… aprins de Nadia Trohin și Mircea Tiberian, la Jazz, Blues & More 2 Mai, în 29 iulie 2022!


Mangalia News, 05.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply