„POVESTEA LUTULUI”, „FII UN ZEU, LA MUZEU”, „ARHEOMOZAIC” – ateliere de creație neconvenționale, educative și distractive pentru public, organizate de Muzeul de Arheologie Callatis, în perioada 15 iunie – 1 septembrie 2022

0
1500
Muzeele sunt prilej de contemplare, explorare, de dezvoltare a abilităţii mentale şi de experienţe estetice, dar și un spațiu de distracție.

În perioada 15 iunie – 1 Septembrie 2022, Muzeul de Arheologie Callatis organizează ateliere de creație neconvenționale, educative și distractive pentru public în scopul popularizării patrimoniului callatian: „Povestea lutului” și Atelierul de croitorie fără ac – „Fii un zeu la muzeu”. Dorim să readucem în actualitate tehnologii vechi, specifice comunității și să atragem publicul tânăr către istorie, arheologie și artizanat.

„Povestea lutului” s-a născut din dorința noastră de a atrage copiii către muzeu, pentru ca partea științifică, greu de perceput și aridă pentru cei mici să devină mai ușor de asimilat. Deși totul pare o joacă, participanții la atelier sunt instruiți cum să modeleze lutul, tehnicile de prelucrare al acestuia, astfel încât o simplă bucată de pământ să devină un vas frumos. Participanții vor fi motivați să-și confecționeze propriul suvenir.
Coordonatori: muzeograf Corina Radu – Iorguș, conservator – Paula Demit.

Atelierul de croitorie fără ac întitulat – „Fii un zeu la muzeu” este o activitate recreativă, complementară ghidajului clasic cu scopul de a destinde și de a completa într-un mod plăcut informațiile obținute. Având drept sursă de inspirație moda din Grecia antică reflectată în statuetele de tip Tanagra din colecția Muzeului de Arheologie Callatis, atelierul nu își propune confecționarea de haine, ci prezentarea vestimentației antice explicând, totodată, caracteristicile modului în care era realizată îmbrăcămintea în perioada elenistică.
Coordonator: muzeograf Liliana Bădin.

Începând cu 1 iulie 2022, inițiem un nou atelier educațional – „Arheomozaic”, în cadrul căruia ne vom juca cu formele, materia, culoarea, obiectele și imaginea, descoperind împreună utilitatea și frumusețea vaselor grecești.
Coordonator: șef serviciu, dr. Tatiana Odobescu.

La activități poate participa publicul de toate vârstele. Vă așteptăm la muzeu, să vă îmbogățiți experiența cognitivă, estetică și spirituală. www.muzeucallatis.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 18.06.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply