Claudia Dana Dochiu, studentă originară din comuna vrânceană Broșteni a creat un instrument de mare precizie pentru chirurgia craniană

0
474
Originară din comuna Broșteni, Vrancea, Claudia Dana Dochiu, studentă la Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, a modificat o imprimantă 3D, pentru a funcţiona ca un instrument chirurgical de precizie pentru cutia craniană.

Pe lista inovaţiilor ei se numără şi algoritmul care permite efectuarea în timp real a operaţiilor chirurgicale la distanţă. Claudia Dana Dochiu a absolvit Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești și este originară din Broșteni, Vrancea. Instrumentul creat de studenta vrânceană permite efectuarea unor incizii de mare precizie în cutia craniană, ce le vor permite apoi medicilor să deruleze operaţiile stabilite pe creier cu o intervenţie minimală asupra craniului. […]

Continuarea, în ziaruldevrancea.ro

– ”Din tot sufletul îți spun: Felicitări, Dana! Sunt mândră de tine, ești o fată curajoasă, puternică și nimeni nu te va opri să-ți atingi obiectivele! Succes maxim în continuare! (prof. Tarciniu Vochița).

Va mulțumesc din tot sufletul! Cu ajutorul oamenilor ca Dumneavoastră doamna prof. Tarciniu Voichița și domnule prof. Tarciniu Vasile, care ați contribuit la educația mea fiindu- mi profesori si indrumandu-mi drumul, am ajuns sa fac lucruri folositoare și sa devin persoana de astăzi. Meritați sincere felicitări și mulțumiri pentru toate generațiile pe care le-ati format! Cu respect, Claudia Dana Dochiu.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply