Ziua Drapelului Național al României, 26 iunie | Povestea tricolorului nostru

0
575

Din mai 1998, ziua de 26 iunie a fost proclamată Zi a Drapelului Național al României. Astăzi, când flutură mai multe steaguri ca oricând în România, povestea drapelului nostru, un simbol naţional mai vechi decât România Mare, nu trebuie uitată.

Urmaş al vechilor steaguri de luptă din Moldova şi Ţara Românească, tricolorul a apărut în secolul al XIX-lea şi a devenit simbol al identităţii şi unităţii naţionale. Pe câmpul de luptă, sau în competiţiile sportive, ca însemn al statului, sau ca dovadă de dragoste de ţară. Îi însoţeşte pe români de aproape două secole.

„Steagul este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinţii şi unde se vor naşte copiii voştri. Steagul este, încă, simbolul devotamentului, credinţei, ordinei şi al disciplinei ce reprezintă oastea”, spunea domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

De câţiva ani, drapelul are o zi a lui – 26 iunie, dar ne însoţeşte pretutindeni, mai ales de Ziua Naţională, când ne ajută să ne amintim cine suntem. (Biblioteca Municipala Mangalia).


Mangalia News, 26.06.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply