David Popovici, noua stea a natației! Campion mondial la 200 de metri liber, la doar 17 ani!

0
632

David Popovici (17 ani) este campion mondial în proba de 200 de metri liber! A devenit primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție! Timpul lui a fost de 1:43.21 min (nou record mondial de juniori), depășindu-i pe Sunwoo Hwang (19 ani, Coreea de Sud) – 1:44.47 și Tom Dean (22 de ani, Marea Britanie) – 1:44.98.

David Popovici și-a respectat statutul de mare favorit la Mondialele de Natație de la Budapesta. […]

Continuarea, pe gsp.ro

David Popovici e campion mondial!
Primul înotător din România care reușeste această performanță, la masculin. David a înotat magistral cursa de 200 m, a fost al doilea, două lungimi de bazin, dar finalul a fost unul spectaculos. Cu 1:43:21, David a stabilit un nou record mondial de juniori.
Viteza nativă și stilul remarcabil de înot l-au transformat în noua stea a înotului mondial, la 17 ani! În tribune, la Campionatele Mondiale de Înot de la Budapesta, au fost părinții săi, antrenorul Adrian Rădulescu, Camelia Potec și mulți români care au trăit acest moment istoric. David Popovici, felicitări! România e mândră de tine! (Comitetul Olimpic și Sportiv Român).

David Popovici, AUR MONDIAL și un nou record de juniori în proba de 200 de metri liber. Experții spun că un înotător ca el, capabil să zdrobească recorduri mondiale, se naște la 100 de ani. Mâine intră și în calificările pentru 100 de metri liber. Iar vara asta abia începe pentru David; mai urmează două campionate de juniori și europene…


Mangalia News, 20.06.2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply