Măsurile dispuse la nivelul Poliţiei de Frontieră Române pentru minivacanţa de Rusalii

0
671

farmec.ro
carturesti.ro%20
Având în vedere că în acest sfârşit de săptămână se celebrează sărbătoarea Rusaliilor şi, totodată, debutează vacanţa de vară pentru copii, Poliţia de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontiereiprecum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

Astfel, în această perioadă, aproximativ 4.000 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Din experienţa anilor anteriori, este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei, sens in care, în funcţie de dinamica traficului, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv suplimentarea personalului.

Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Recomandări

  • Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor.
    Menţionăm că, la graniţa cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.
  • Pregătirea din timp a documentelor de călătorie precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control. Informaţii suplimentare privind documentele necesare copiilor care călătoresc în afara graniţelor ţării sunt disponibile pe pagina de internet a instituţiei noastre.
  • O situație aparte se înregistrează în ceea ce privește traficul de mărfuri, deoarece în această perioadă se constată o creştere a numărul mijloacelor de transport marfă, in mod special la graniţa cu R. Moldova si Ucraina.

Menţionăm că, timpul pentru efectuarea controlului documentelor de către polițiștii de frontieră asupra camioanelor este, în medie, de 5 minute/camion, iar în această perioadă, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Având în vedere că graniţa cu R. Moldova si Ucraina reprezintă frontiera externă a Uniunii Europene, la acești timpi, se mai adaugă și cei necesari efectuării controlului celorlalte autorități.

De asemenea, la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, frontieră internă a uniunii, formalităţile de control se derulează împreună cu autorităţile de frontieră din cele două state, sens în care PFR ține permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

  • În acest context, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.
  • Nu în ultimul rând, vă recomandăm ca, pentru aflarea condiţiilor de călătorie impuse de diferite state din lume, să consultaţi site-ul Ministerului Afacerilor Externe, paginile dedicate misiunilor diplomatice la Bucureşti sau aplicaţia Călătoreşte în siguranţă aparţinând MAE.


Mangalia News, 11.06.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply