Cristian China Birta – La ce ajută un MBA | Interviu cu Iancu Guda [VIDEO]

0
792

farmec.ro
carturesti.ro%20
Cristian China Birta: M-am gândit multă vreme dacă să îl fac sau nu. În urmă cu vreo 10 ani. Dar apoi a început Kooperativa 2.0 să crească și să tot crească. Și m-am dedicat businessului.

Și, așa cum se întâmplă, am tot amânat decizia legată de MBA. Până a devenit doar o amintire a ceea ce aș fi vrut să fac. De unde și regretul meu. Sigur, ai putea zice că la 48 de ani nu e târziu. Așa este, biologic se mai poate. Doar că am ajuns la nivelul în care, cumva, mi-am demonstrat mie că am putut face un business care a depășit 1 milion de Euro cifră de afaceri. Așa că nu mă mai atrage așa de tare ideea de MBA.

Dar regretul tot rămâne. Mai ales după discuția cu Iancu Guda. Din care am înțeles un lucru care mi-a mărit regretul: Dacă aș fi făcut MBA, aș fi putut ajunge mult mai repede la performanțele la care am ajuns. Practic, aș fi înjumătățit timpul. Ceea ce m-a pus pe gânduri. În sensul că aș vrea ca cei mai tineri (nu doar la buletin!) decât mine să nu mai facă această greșeală. Și să ia în serios, în foarte serios, ideea de a urma un MBA.
”OK, ok”, mi-am zis, ”dar cum să îi ajut pe oameni să înceapă să se gândească la această decizie?”. Răspunsul a venit dintr-o discuție cu Alina Toader de la City College, University of York Europe Campus.

Alina îmi povestea despre ce comunitate faină de alumni de MBA există la ei. Și cum se întâlnesc periodic. Și cum chiar dezvoltă businessuri împreună. Și, în mintea mea s-a produs un click: Păi, ia hai să fac niște interviuri cu absolvenți de MBA de la City College, University of York Europe Campus, în care să îmi spună chiar ei cum i-a ajutat să facă MBA.
Alina a zis că îi place ideea. Așa că iată primul episod din ceea ce eu aș vrea să numesc #LaCeAjutaUnMBA. Dar poate îmi dai tu o idee mai bună de denumire, știi cum zic.
Iancu Guda a absolvit programul MBA de la CITY College, University of York Europe Campus. În interviu o să vezi cu ce a rămas el după acest program. Și la ce l-a ajutat.
Aia zic.

MN: Citiți AICI celelalte articole publicate de Mangalia News, despre Cristian China Birta  și urmăriți site-ul ”Marelui Maestru de Isprăvi”, AICI.


Mangalia News, 11.06.2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply