Experiențele practice europene continuă, la Colegiul Economic din Mangalia

0
1143
Colegiul Economic din Mangalia își menține tradiția de formare a elevilor și a profesorilor școlii prin intermediul programelor europene de formare profesională Erasmus+. Astfel, la Apelul din 2020, unitatea școlară a depus o aplicație pentru obținerea acreditării Eramus+ pentru formare profesională, aplicație ce a fost aprobată cu numărul 2020-1-RO01-KA120-VET-095599. Acreditarea Erasmus reprezintă instrumentul prin care școala poate participa timp de 5 ani în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027, având anual acces simplificat la finanțare în cadrul Acțiunii-cheie 1, proiecte de mobilitate.

În cadrul primului an de acreditare, Colegiul Economic Mangalia a derulat în lunile martie și aprilie 2022 două mobilități, incluse în proiectul ”Ghid practic de hotelărie europeană”, proiect înregistrat cu numărul 2021-1-RO01-KA121-VET-000009087. În ambele deplasări, organizația intermediară a fost MEP Europrojescts Granada.

În perioada 20-27 martie 2022, s-a desfășurat activitatea de job-shadowing, la care a participat patru cadre didactice de la specializările economic, comerț, turism și alimentație. Programul acestora a urmărit analiza comparativă a sistemelor de învățământ din Spania și România, modul de planificare a activităților de pregătire practică în școlile vocaționale din Spania, vizite de lucru la companii în care elevii desfășoară activități practice, utilizarea instrumentelor web 2.0.

În perioada 9-27 mai 2022, s-a desfășurat activitatea de mobilitate a elevilor, pentru pregătire practică. Este vorba de 14 elevi de la clasa a X-a C, calificarea Tehnician în hotelărie, însoțiți de 2 profesori. Aceștia au fost aleși în urma unui concurs de selecție desfășurat în luna februarie 2022. Perioada de mobilitatea a fost de trei săptămâni, corespunzătoare celor trei săptămâni de pregătire practică comasată prevăzute de planul de învățământ pentru clasa a X-a. Beneficiarii au desfășurat activități practice la unități hoteliere de 3 și 4 stele din Granada: Hotel Abadia, Hotel Les Girasoles, Hotel Las Nieves și Hotel Camino de Granada. În prima săptămână am vizitat obiectivele turistice din Granada, iar în weekend au fost organizate excursii în orașe importante ale Spaniei, aflate relativ aproape: Malaga, Cordoba, Sevilla, Nerja. La sfârșitul perioadei de stagiu beneficiarii au primit certificatele Europass, semnate de tutorele de stagiu, ca dovadă a evaluării pozitive și a bunei activități pe durata stagiului.


Mangalia News, 09.06.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply